algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Compromís com a botó de mostra

Si qualcú encara té dubtes sobre si és millor votar opcions polítiques que tenen el centre de decisió a Madrid o optar per propostes pròpies de les Illes Balears (i veient els resultats electorals, resulta evident que hi ha molta gent que no ho té clar), basta observar el procés de negociació per formar una majoria que permeti la investidura d'un president d'Espanya.

Totes aquelles rondalles que ens contaven els candidats de partits d'àmbit estatal, han quedat capolades aquests dies.

Per a mostra, farem servir el botó valencià, que és el que ens queda més aprop.

He extret una quinzena de propostes que ha fet el candidat del PSOE, Pedro Sánchez a Compromís, per tal d'aconseguir el vot favorable dels quatre diputats de la formació valenciana. Repetesc, l'oferta que fa Sánchez als quatre diputats de Compromís, no als set diputats que obtingué el PSOE al País Valencià.

Entre moltes altres propostes, Sánchez proposa aquests compromisos a Compromís:

  • Incorporació activa a l'Agència Estatal d'Innovació i participació dels sectors valencians als Centres d'Excel·lència i Innovació Industrial.
    - Clausura de la central nuclear de Cofrents al final de la seva vida útil.
    - Participació de representants valencians en les negociacions europees sobre la PAC.
    - Recuperació de la inversió en modernització de regadius, infraestructures hídriques, aplicació de la Directiva Marc de l'Aigua per a cabals ambientals, revisió dels Plans Hidrològics del Xúquer i del Segura, ús de les dessalinitzadores i recuperació de cabals per depuració i reutilització.

  • Aprovació d'un Pla d'Infraestructures hidrològiques per a la Legislatura.
    - Acordar un conveni entre l'AGE i la Comunitat Valenciana per millorar la gestió de la costa.
    - Suport a la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
    - Participació de la Generalitat Valenciana en la gestió del centre territorial de RTVE.
    - Aprovació, buscant les condicions tècniques per a això, de la concessió d'un segon Multiplex per potenciar la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana i per a la recepció dels canals de les Comunitats Autònomes limítrofes.
    - Tancament definitiu del projecte Castor i prohibició de les prospeccions de fracking i petrolíferes al territori valencià sense l'autorització expressa de la Generalitat Valenciana.
    - La Comunitat Valenciana, en major mesura fins i tot que altres CCAA, ha vist incrementat el seu deute amb l'Estat durant aquests anys a través del FLA. Això ha estat conseqüència, en gran part, de l'infrafinançament que arrossega des de les darreres lleis de finançament. Per això, i en el marc del procés de negociació del nou model de finançament, el nou Govern tendrà en compte aquesta situació comprometent-se a pactar una solució satisfactòria.
    - Tractament específic de les obres per posar en marxa l'Eix Mediterrani des d'Almeria fins a la frontera francesa, amb periodificació de trams i data de finalització. Licitació dels trams clau del corredor al llarg de la propera legislatura.
    - Execució d'inversions singularitzades en trens.
    - Estudi i aprovació, si escau, de contractes-programa per al transport metropolità a les àrees de València, Alacant-Elx i Castelló i actuacions pendents respecte als enllaços ferroviaris i intermodals en aquestes zones.
    - Estudi, i aprovació si escau, de les transferències de les competències de trens de rodalies i mitja distància amb una dotació pressupostària suficient.

No fa falta dir res pus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per slort, fa mes de 8 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:2menosmas
Per arruix, fa mes de 8 anys

Supongo que te refieres a Unió Mallorquina. Y esta no parece que fuese de Madriz.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente