algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Informe d'Amnistia Internacional (II): Espanya promou greus retrocessos

Amnistia Internacional, en el seu Informe anual, denuncia que amb l'entrada en vigor de la Llei de Seguretat Ciutadana i de la reforma del Codi Penal, el passat mes de juliol a l'estat espanyol, s'ha limitat l'exercici legítim de la llibertat d'expressió i el dret de reunió pacífica. S'han establert límits addicionals sobre on i quan han de celebrar-se manifestacions, i s'han atorgat àmplies competències a les forces de seguretat que podrien multar amb fins a 30.000 euros persones que mostrin «falta de respecte» o que enregistrin imatges d'agents de policia en determinades circumstàncies.
L'Entitat recorda que «durant 2015 es va reformar el Codi Penal en matèria antiterrorista. La definició de terrorisme és tan vaga, que fins i tot el Relator Especial de Nacions Unides per a la llibertat d'expressió alertava que aquestes modificacions podien penalitzar comportaments que fins llavors no constituïen delictes de terrorisme i restringir desproporcionadament el legítim dret de la llibertat d'expressió.»
Amnistia indica també que «Espanya ha rebut diferents cridades d'atenció per haver legalitzat l'expulsió sumària de persones immigrants, sol·licitants d'asil i refugiades a les fronteres de Ceuta i Melilla; per no haver regulat el delicte de tortura ni de desaparició forçada tal com estableixen els estàndards internacionals; per haver deixat sense assistència sanitària prop de 750.000 persones immigrants en situació administrativa irregular; o perquè cal adoptar una política estatal d'habitatge amb un enfocament de drets, amb una atenció especial a persones en situació de vulnerabilitat».
Finalment, explica que «els compromisos assumits per Espanya amb la Unió Europea sobre reubicació de persones procedents del conflicte sirià es compleixen molt lentament. El Govern espanyol es va comprometre a reassentar més de 17.000 persones de Grècia i Itàlia, quan només n'han arribat 18 el 2015. També es va comprometre a reassentar 854 persones procedents de diferents països entre 2014 i 2015, de les quals només 90 varen arribar a la península. Mentrestant centenars de persones esperen amuntegades en el CETI de Melilla, en molts casos sense la deguda atenció mèdica i psicològica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A.M.R., fa mes de 7 anys

Amb espaÑa tornarà l´impost del delme i la santa Inquisició. Està cantat que no tenen futur, només miren al passat, impostos i repressió.
Adéu espaÑistán, hola república !

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

Defineix lo que entens per immigrant i refugiat.
Tots els immigrants extracomunitaris que se han colat són il·legals i no són 750.000, tal vegada més de sis milions.
En quant a Marroc ès un pais estable i aquestes 750.000 persones a més dels altres marroquins que se han colat ès assumpte intern de Marroc segons la sionista Amnistia Internacional.
La denúncia la has de dirigir a Marroc i altres països mahometans i sudamericans i també a la sionista Amnistia Internacional.
Hi ha el precepte de la legítima defensa per part dels ciutadans de qualsevol estat.

Valoració:1menosmas
Per español, fa mes de 7 anys

Vaya manía que tienes con mi país.Probablemente es algo más grave que manía. Molesta que los que no son españoles nos den la paliza un día si y el otro, también. Deberías preocuparte del tuyo, que, supongo, hay mucha tela que cortar. Déjanos tranquilos, por favor.

Que pese a las deficiencias que podamos tener (¿quién no las tiene¿), nos sentimos orgullosos de ser españoles. Y lo dice un mallorquín de varias generaciones, sin que ello sea un mérito. ¿Que no te gusta?. Lo siento.

Déjanos tranquilos, que saldremos adelante sin injerencias de extranjeros. Lo llevamos haciendo desde hace seis siglos.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente