Com cada any, quan surt l'informe anual d'Amnistia Internacional, cedim la paraula a l'entitat de defensa del Drets Humans:
«Molts governs han infringit obertament el dret internacional i estan afeblint intencionadament les institucions destinades a protegir els drets de les persones».
«No només perillen els nostres drets, sinó també les lleis i el sistema que els protegeixen».
«Espanya no escapa a aquesta tendència internacional: limita la llibertat d'expressió i el dret de reunió pacífica i ignora les recomanacions de mecanismes internacionals pel que fa a la la protecció dels drets humans».
«Els teus drets perillen: són tractats amb absolut menyspreu per molts governs del món».
«Milions de persones pateixen terriblement a mans d'Estats i grups armats mentre els governs qualifiquen sense cap vergonya la protecció dels drets humans com una amenaça per a la seguretat, l'ordre públic o els valors nacionals.»
Amnistia Internacional ha documentat el nombre de governs que el 2015 han infringit descaradament el dret internacional en el seu àmbit: més de 122 Estats van exercir la tortura o altres maltractaments i 30 varen obligar il·legalment a persones refugiades a retornar a països on corrien perill. En almenys 19 països, el govern o grups armats varen cometre crims o altres violacions de les «lleis de la guerra», el dret internacional humanitari.
Amnistia Internacional adverteix igualment sobre una tendència preocupant dels governs, que cada vegada adopten més mesures i emprenen més atacs contra activistes, professionals de l'advocacia i altres persones que treballen en la defensa dels drets humans.
«La reacció desencertada de molts governs contra les amenaces per a la seguretat ha consistit a reprimir la societat civil, el dret a la intimitat i el dret a la llibertat d'expressió, així com en intents descarats de fer dels drets humans un insult en presentar-los com a contraris a la seguretat, l'ordre públic i els valors nacionals. Han arribat fins i tot a violar la seva pròpia legislació».
Per a Amnistia Internacional una de les mesures que cal emprendre és la revitalització urgent de l'ONU: «Els Estats membres de l'ONU tenen enguany una oportunitat històrica per revitalitzar l'organització donant suport a una candidatura forta per a secretari o secretària general, amb l'enteresa personal, visió i el compromís necessaris per contrarestar qualsevol iniciativa dels Estats obstinats a menyscabar els drets humans en els àmbits estatal i internacional».
A ver si la ONU se preocupa de los derechos de los ciudadanos de Baleares, a quienes se les impiden ejercer su derecho de poder estudiar en una lengua oficial como es el castellano.