nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
13°

La denúncia falsa de Miquel Barceló

El que va ser Secretari Tècnic de Cultura del Consell de Mallorca, Miquel Barceló Llompart, militant del sector més ultra del PP, va denunciar el 2012 davant la fiscalia anticorrupció de Palma que les feines que durant l'anterior legislatura la Consellera de Cultura i Patrimoni del Consell, Joana Lluïsa Mascaró (PSM), havia encarregat a l'associació Pas s'havien pagat sense que al Consell hi constàs cap document de les feines fetes. Va vincular aquest suposat fet a la circumstància que el tècnic del Pas d'aleshores s'havia presentat a la llista municipal del seu municipi a Sa Pobla pel mateix partit que la Consellera com a independent, i que s'havien pagat feines no fetes per finançar el partit.

La Fiscalia va donar credibilitat a aquesta acusació i va iniciar una investigació que consistí en la imputació de la consellera, alguns batles i en l'empresonament durant vuit dies del jove pobler.

De sobte, Miquel Barceló va dir que la carpeta amb els treballs suposadament no fets, havia aparegut fora de lloc. Poc després, els mateixos funcionaris del Consell varen declarar que tota aquella informació és la que s'havia entregat ja en el seu moment (2010), i que, per tant, res s'havia afegit ni manipulat. Qui havia amagat la carpeta i després la va fer aparèixer? No és una falta molt greu que els respectius funcionaris del Consell no tenguin ben registrada i controlada la documentació?

La segona falsedat de la denúncia inicial rau en que el tècnic del Pas no podia haver desviat doblers cap a cap partit perquè mai no es va encarregar de cobrar cap factura ni subvenció, les quals, a més, havien estat sempre certificades i aprovades pels diferents òrgans de l'administració, tant tècnics com econòmics, en aquest cas del Consell de Mallorca.

Totes i cadascuna de les acusacions que feia Miquel Barceló en la denúncia s'han demostrat falses al llarg de la investigació judicial, que continua oberta, i ni el fiscal ni la jutgessa han ni denunciat ni tan sols cridat a declarar a l'autor d'aquesta denúncia falsa que, de confirmar-se, esdevindria un delicte i una instrumentalització de la justícia per a finalitats partidistes o ideològiques.
Ah! Un dels batles que varen ser imputats per la denúncia falsa de Miquel Barceló Llompart, encara avui funcionari del Consell, va ser Miquel Ensenyat, aleshores batle d'Esporles i avui president del Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ppepet, fa mes de 7 anys

Es urgent que Miquel Ensenyat depuri, de la forma més clara possible, a un funcionari nefast. Que l'expulsin.

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

Ês el jutge instructor del cas el que ha de pagar, tot lo que ha passat ès culpa seva.

Valoració:4menosmas
Per Guillem., fa mes de 7 anys

Per a S'oller de sa plaça, també pots dir-ho d'aquesta manera; "Pensa el lladre que tothom roba o Pensa el lladre vell que tots són com ell"

Valoració:4menosmas
Per Jo i un altre, fa mes de 7 anys

Si la carpeta estava fora de lloc, molta presa tenia el senyor Barceló per denunciar, podia haver-hi posat més interès en comprovar les coses i informar-se per altres vies.
Si realment ha hagut mala fe per part del senyor Barceló, pot seguir ocupant un càrrec de responsabilitat?
Si va denunciar a la senyora Mascaró que era la seva superior, no pot fer ara el mateix amb els nous superiors que també són de Més.
Deu fer mal fer feina sabent que tens a la vora un company del que no ets fies per la seva trajectòria. Lo del papers amagats ja es comentava des del principi del cas, no m'ha vingut de nou.

Valoració:7menosmas
Per Emili Gallardo, fa mes de 7 anys

Poblé, per donar-te resposta dir-te que la meva posició després de quasi quatre anys després d'haver aparegut les primeres notícies al "diari el Mundo" on m'acusaven falsament d'haver-me apropiat de doblers públics i el posterior cas judicial que es va obrir i que avui en dia segueix en "fase d'instrucció" és la següent:
1. S'ha destruït el projecte El Camí a Mallorca pel qual havia fet feina durant cinc anys.
2. Faig feina de cambrer per guanyar-me la vida i poder pagar els meus advocats que duen el cas.
3. Encara no he pogut netejar el meu nom, I fins que no es demostri la mala fe del que em va denunciar de forma falsa no viuré tranquil ( qui hi havia darrera d'en Miquel Barceló? qui ha provocat la meva desgracia?)
4. Llevat de totes les bufetades rebudes no podria estar més content ja que la gent del meu poble i tota la gent que em coneix em va demostrar el seu suport amb la caminada silenciosa que va reunir unes 400 persones que reclamaven la meva llibertat. ( I ho van aconseguir!!)
Gràcies a tots!!
http://absoluciopernemili.blogspot.com.es/p/escrit-informatiu.html

Valoració:33menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Idò si, ja ho vaig dir en el seu moment que trobava que havien feta molta via a empresonar algú sense prou proves, i ves per on.

Esper que li caigui una bona indemnització al manco, i que l'hagi de pagar el fals denunciant, a part de passar a presó com a mínim tants de dies com el jove pobler. No, no en faran tanta de via a fer justícia de la de veres.

I esper es torni el bon nom a na Joana Lluïsa Mascaró.

Valoració:27menosmas
Per Pilar, fa mes de 7 anys

Barceló a la presó!

Valoració:30menosmas
Per poblé, fa mes de 7 anys

I com queda la posició del poblé Emili Gallardo?.

Valoració:19menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Perdó, però com es diu es jove pobler que va ser vuit dies a sa presó per una denúncia falsa?

Valoració:18menosmas
Per S'oller de sa plaça, fa mes de 7 anys

A Castella tenen una bona dita per això: Cree el ladrón que todos son de su condición.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente