nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Nimbing a la Seu

M’atrevesc a recomanar vivament una passejada per Palma a tots els que vulguin tenir una experiència insòlita i especialment plaent, llargament cobejada i a la fi feta realitat: caminar pel Mirador de la Seu sense les noses físiques i visuals de les desenes de cotxes que fins ara hi havien aparcat.

La vivència és extraordinària. El Mirador, esplèndid; la plaça de cal Bisbe, sereníssima; l’absis del panteó dels Reis de Mallorca, dignificat; el palau d’Abu-Yahya, lliure a la fi. Sense cap dubte, una gran mostra de sensibilitat vers el patrimoni i una excel·lent inversió de les prioritats. Absolutament reconfortant, tant si s’hi passeja directament, com si es contempla des de la murada o el parc adjacent. Tant de dia, com de nit. Tant si ets turista, com si ets resident.

Resident? He dit resident? Sí! I sembla aquest un terme controvertit, ja que la iniciativa del govern municipal ha provocat el darrer episodi de NIMBY –Not In My Back Yard– que ha conegut la ciutat.

A pesar de les compensacions que ha previst l’Ajuntament, els veïnats més propers s’han mobilitzat coratjosament en defensa d’un dret fins ara inalienable en aquestes latituds: aparcar tan a prop de casa com sigui possible.

La legítima protesta ha pres una forma una mica grotesca amb pancartes i pasquins multilingües, i una insòlita “vaga de patis” que despleguen teles i llençols per no deixar-se veure. No fos cosa que regalàssim res a un govern progressista, ni tan sols el dret a mirar quan vas pel carrer...

La veritat és que ningú no pot argumentar sòlidament que el Mirador estaria millor amb cotxes que sense, ni que l’interès general no estigui clarament justificat, ni que els efectes colaterals siguin inassumibles ni extraordinàriament lesius... I, tanmateix, SPAN –o sigui, Sí Però Aquí No, com si diguéssim...

A una li vénen ganes de formalitzar una Associació de No Propietaris del Barri de la Seu, per poder vehicular amb la mateixa visibilitat i contundència el seu posicionament i estupor davant el caire de la polèmica. I no només perquè m’agradi aquesta decisió concreta de l’Ajuntament de Palma –que m’agrada molt–, sinó perquè ja és hora de reflexionar una mica sobre la necessitat d’una visió més global i vertebrada de la ciutat. I qui diu de la ciutat, diu del món i de la bolla.

També l’Associació dels que no Tenen un Hotel, no? O la dels que No Tenen Barca i No Necessiten que s’Ampliïn els Ports Esportius. O la dels que No tenen Cotxe o ja se les Arreglaran per Aparcar, que És Problema Seu.

I, ja posats, la dels que no tenim vergonya,  la dels que no tenim dos dits de front i la dels que no tenim remei.

I, sobretot, la dels que no tenen res a perdre. Aquests, particularment, haurien d’estar protegits per un article específic de la Constitució. O similar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastia, fa mes de 8 anys

Un dia passejant per Palma em vaig aturar al monestir de Santa Maria Magdalena a la Rambla a comprar galetes de les monges canoneses de Sant Agustí, són boníssims els almendritos. Me les vaig menjar passant davant la Catedral de Mallorca.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

O també una associació del que no tenen bars al Born.

Valoració:0menosmas
Per Goriet, fa mes de 8 anys

Si t'agrada llepar culs espanyols és problema teu, i s'escriu meravellós.

Valoració:-1menosmas
Per Pogut, fa mes de 8 anys

I si mirau una mica més avall podreu contemplar el monument Feixista de Sa Feixina que es manté dret per culpa dels informes que va ocultar la senyora Nanda Ramon que signa aquest article.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

Vaja quins comentaris que han sortit fins ara.
Està molt bé l'article Nanda. La decisió municipal ha estat la correcta. Enhorabona!

Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Esta Sra.se nota que es de la panda de "progresistas" no se de que? pero bueno,yo opino que los politicos estàn para solucionar los problemas de los ciudadanos,no para crearselos.Como opina Juan,se nota que no vive por esa zona,sino otro"gallo cantaria."

Valoració:-8menosmas
Per Juan, fa mes de 8 anys

Se nota que no vives por la zona...guapa ...de lo contrario te aseguro que tu opinion seria diferente.

Valoració:-9menosmas
Per maravillós, fa mes de 8 anys

Sin que sirva de precedente, ya que casi nunca estoy de acuerdo con el catalanismo más fanático y radical.

Que un catalán de nacimiento sea catalanista, me parece más o menos normal; pero que lo sea un mallorquín, me da asco. Y es que llepaculs por estos pagos hay bastantes.

El Mirador sin coches está mil veces mejor. Al día siguiente de haberlos eliminados, en una mañana esplendida, me di un paseo por la zona. Tranquilidad absoluta y cientos de personas disfrutando el entorno.

Los vecinos, que sin lugar a dudas se han visto perjudicados, no tienen razón alguna. Que den gracias por haber podido aparcar durante años en una zona realmente maravillosa. Y los "llensols" y los trapos negros, que los pongan dónde les quepan.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente