nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Per una represa de la plataforma Avançam

La plataforma Avançam, de regidors i regidores de les Illes Balears pel dret de decidir, es va constituir al monestir de Cura el 12 de desembre del 2009. Els objectius principals de la plataforma eren avançar en la consecució de l’exercici del dret de decidir dels pobles de les Illes Balears i reclamar l’elaboració una llei de consultes populars. En el moment de la seva presentació, Avançam comptava amb 104 representants municipals adherits.

En aquesta primera etapa es va presentar mocions en favor de les consultes populars i el dret a decidir a més d’una vintena de municipis. També es va fer arribar les propostes de la plataforma a les administracions supramunicipals i es va participar en el seguiment del procés de consultes sobiranistes que celebraren un gran nombre de municipis catalans.

En la seva segona assemblea, celebrada a Porreres el gener del 2012, Avançam aprova el decàleg ‘Un municipalisme més participatiu i sobirà’, que serà el full de ruta de la plataforma en aquesta nova etapa. D’acord amb les línies marcades a l’assemblea, la plataforma s’obre a la societat civil per tal d’esdevenir un punt de trobada de persones i entitats per avançar en el dret a decidir i la participació ciutadana.


La situació política actual, el procés d’independència de Catalunya i els bons resultats electorals aconseguits el maig del 2015 per les formacions partidàries del dret a decidir conviden a donar un nou impuls a la plataforma Avançam i posar en valor l’aprofundiment democràtic i el municipalisme sobirà. També el naixement de noves entitats, com ara l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, animen a crear espais de debat per treballar transversalment qüestions que, en definitiva, afecten la qualitat democràtica i el benestar dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marta, fa mes de 8 anys

MALLORCA and BALEARIC ISLANDS ARE NOT CATALUNYA AND THE INVENTED PASSTISSOS CATALANS ...!!!! ARRUUUIX DE CA NOSTRA ..!!!

Sempre Mallorquins i Balears Catalans ni de Conya..!!
BARCOOOO ...!!!

ESpanya ens ROBA..!!!
ah ah ah.. millor .. MAFIA PUJOL ENS ROBA ..!!!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente