algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El Govern central marca el camí: declaració d’independència

Els adjectius sobren, ni unilateral, ni bilateral, ni multilateral..., senzillament el que s’ha de fer és la Declaració d’independència. Aquesta és l’única solució a la qual han estat abocats el Parlament i el Govern del Principat, per part del Govern central espanyol. La gota que ha fet vessar el tassó ha estat haver duit el president català als tribunals per haver posat les urnes als llocs adequats perquè el poble català pogués votar. El mateix poble que li ho havia exigit. És el major exercici de democràcia al qual haguem pogut assistir. És tan gran que el Govern de l’Estat espanyol és incapaç de digerir-lo. El poble demana votar i el Govern li permet de fer-ho. Es veu que a Espanya no coneixen gaire el significat de la paraula democràcia, perquè han acusat el president d’haver fet un acte de delinqüent. El món assisteix astorat davant el comportament d’un estat que sempre ha intentat donar lliçons a tothom. Esgarrifa que es vulgui destruir la voluntat d’un poble amb mesures dictatorials. Aterra que aquells que no han volgut anul·lar un judici sumari contra el president Companys, ara en vulguin repetir un altre contra el president actual en funcions, quan ja fa temps que vàrem entrar en el segle XXI.

Deixant de banda la celebració d’un genocidi el 12 d’octubre, amb una demostració de força que suposa la desfilada de l’exèrcit, és molt greu que un personatge qualsevol pugui pujar damunt un cadafal i tenint uns centenars de persones disposades a moure qualsevol batussa, senyali una persona, un periodista amb el nom i llinatge, i que convidi tota aquella gent a pegar-li, si el tenen al seu costat; és un periodista que s’ha dedicat a estudiar i tractar el tema de l’extrema dreta. O un altre, que també des del mateix indret s’adreça a tots els assistents i es queixa que el Govern central per arreglar aquell problema, el de l’independentisme, que no hagi enviat l’exèrcit a acabar amb tota aquella gentussa. Una persona que vol fer desaparèixer tot un poble, quasi dos milions de persones que han votat a favor dels independentistes. Com és possible que no es faci res contra aquests que volen acabar amb la convivència i provocar una guerra? Com és possible que es vulgui que s’inhabiliti o empresoni un president perquè ha permès que el poble votàs? No és el nostre president, aquell que des de Brussel·les no vol veure que milers de persones acudeixen a donar suport al president Mas i s’inventa que aquella gernació han acudit allà per intimidar els components del tribunal de justícia. Aquest no pot ser el president del nostre estat.

Davant aquesta situació extrema, s’haurà d’actuar també de la mateixa manera. En primer lloc, a la CUP no li quedarà més remei que actuar de tal forma que possibiliti investir com a president català, Artur Mas. D’aquesta manera, i cas que se’l pugui condemnar, aquesta condemna hauria de recaure sobre el president de la Generalitat. Abans que tot això hagi ocorregut, el Parlament ha de fer oficial la Declaració d’Independència, i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha d’anul·lar la causa, que el propi país independent no li exigirà que la dugui endavant. Així les lleis espanyoles han de quedar per als territoris espanyols. I a Catalunya només han de regir les lleis que garanteixin la convivència.

Al president i a totes les persones que hagin treballat per la independència de Catalunya se les volia fer desaparèixer amb la llei recentment aprovada al Senat espanyol, que havia de servir perquè el Tribunal Constitucional pogués inhabilitar-les. Per tant, això significa que l’únic camí que han deixat, el camí que han marcat és el de la Declaració d’Independència, i que aquesta llei no serveixi perquè no existeixi en el territori català.  

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Qui estim es seu país el vol lliure, fa mes de 8 anys

Estima't i seras estimat.
Valora't i seras valorat.
Si no estimes ni valores la teva llengua, no esperis que els altres l'estimin i la valorin.

Valoració:4menosmas
Per TSF, fa mes de 8 anys

Crec que en Joan Lladonet ha fet un bon article, estic d'acord en tot el que expressa en ell, que cadascú ho interpreti com vulgui però els fets són els que són per molt que s'obstini el govern a tergiversar-los

Valoració:4menosmas
Per dariofo, fa mes de 8 anys

Per el Privilegi de Gaeta s'atorgava que el regne de Mallorca "en res en lo món sia sotmès al Principat de Catalunya ne a la observància de llurs constitucions ne usatges"
Tant que t'agrada la historia Lladonet ..... deixa tranquil al
Poble Balear... tira cap a Barcelona i amb la merda de sou que tens te pagues un lloguer si pots i te presentes a president. PERO DEIXANS TRANQUILS JA . QUE ETS UN PLOM DE TIO.

Valoració:-5menosmas
Per david, fa mes de 8 anys

Volíem respostes clares i ja les tenim:

Ni l'ONU, ni la Unió Europea, ni cap organisme internacional ni país seriós avala una secessió. 


S'han acabat les interpretacions, ara hem de ser responsables i coherents amb les nostres decisions

Valoració:-4menosmas
Per Guiem, fa mes de 8 anys

Castella
Com vols declarar res si encara no teniu president des govern, ha de ser que la declaris tú,

Valoració:-3menosmas
Per pardals, fa mes de 8 anys

Mira si sou pardals que vos deixau robar.

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

La independència se ha de declarar a partir del Parlament de Catalunya. La han de declarar els diputats, sense esperar a formar govern.
Una vegada declarada la independència, els castellans ja no podran oposar-se i hauran de reconeixer-la i fer les paus i els acords pertinents. Deixa de esser un assumpte intern, per passar a esser internacional.
Ès igual que Castella declari la guerra, seria considerada como agressora.

El problema està en les CUP que no tenen ànims.
Han resultat esser uns porucs.

Valoració:5menosmas
Per F.S.B., fa mes de 8 anys

Lladonet i companyia !! només penseu amb els catalans que volen la independencia ... i es que no es pronuncien o no la volen que són majoria, (va quedar demostrat de manera objetiva) vos agradi o no, que en féreu d’aquests?

Valoració:-3menosmas
Per Minvant, fa mes de 8 anys

Qui digui que Catalunya no ha estat mai independent menteix perquè de fet ho ha estat fins a quatre vegades. Sa primera va ser el gener de 1641. En Pau Claris, amb sa promesa d’un suport francès que al final no es va produir, va proclamar una Catalunya independent. Va durar 6 dies. Catalunya de fet es va independitzar d’Espanya però es va ajuntar amb França, anomenant al rei francès comte de Barcelona. Posteriorment, escaldats dels francesos, al 1652 es va reincorporà al regne d’Espanya. En aquella ocasió, aquesta aventura ens va dur a perdre el Rosselló i el nord de Cerdenya. Sa segona vegada va ser l’any 1873, durant sa primera república espanyola. Estanislao Figueras va aguantar independent 2 dies. Diuen que sols anava de farol. Sa tercera, durant sa segona república espanyola, en Francesc Macià va proclamar sa independència de Catalunya i aquesta vegada va durar tres dies. Es va negociar amb el govern espanyol un reforçament de s’autonomia que donà lloc a s’actual Generalitat en lloc de sa independència. Sa quarta i darrera vegada, al 1934, en Companys va declarar l’Estat Català que va durar 10 hores. En Companys va ser detingut i empresonat. Sis i dos són vuit i tres onze, més aproximadament mig dia, fan onze dies i mig d’independència.
Catalunya té una oportunitat històrica ara de tornar-se declarar independent. Sa DUI està en boca de tots. Quants de dies, o quantes hores es mantindrà independent Catalunya aquesta vegada?
Diuen que n’Einstein va definir sa bogeria com repetir una vegada darrera l’altre els mateixos fets esperant aconseguir un resultat diferent. I jo me demano, estan realment bojos aquests catalans?

Valoració:6menosmas
Per sabadellenc, fa mes de 8 anys

Tants atacs indiscriminats i irresponsables, i tanta incompetència central és lògic que generin desigs d´independència. És normal !

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente