algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Acabarem l'any amb eleccions

El proper desembre tindrem nova cita electoral. Hem de triar els nostres representants al Congrés de Diputats i al Senat, d'aquestes cambres ha de sortir el nou govern de l'Estat espanyol.

Hem viscut una primavera apassionant, el resultat de les eleccions més properes a la ciutadania ha permès iniciar una etapa nova a moltes institucions governades abans per l'alternança PP-PSOE. Ara noves batlesses, nous batles dirigeixen els Ajuntaments de ciutats importants, de pobles grans i petits. La democràcia s'ha fet més participativa, la gent ha triat i ara té més properes les institucions.

També a les nostres illes hem viscut canvis als Consells i al Govern autonòmic. La política de pactes entre forces polítiques ha romput la prepotent majoria absoluta que tan mal ha fet. La ciutadania exigeix i vol més transparència, més participació.

Aquestes institucions per aplicar les polítiques que els ciutadans han votat necessiten un nou sistema de finançament, que mai ens donarà ni el PP ni un possible pacte PP-Ciudadanos. Aquestes illes requereixen un canvi de govern de l'Estat com l'aire que respiram.

El bipartidisme PP-PSOE en el repartiment dels nostres representants ha fet que vegem el Congrés i el Senat com a institucions llunyanes. Només en els anys que tinguérem senadors autonòmics d'altres forces, Manolo Cámara d'IU i Pere Sampol del PSM coneguérem la feina que hi feien. Els diputats i diputades de les Illes poques vegades han tingut veu pròpia dins els grans grups parlamentaris. Ni tan sols a l'hora de votar els pressupostos estatals que sistemàticament ens han oblidat i marginat.

Hem seguit els grans debats d'aquestes cambres esperant la veu de les minories, dels grups sobiranistes més propers. Crec que no seria capaç de recitar el nom de cada un dels representants nostres d'aquesta legislatura, llevat del Sr.Bauzà senador des de fa dos mesos.

Tenim una nova cita electoral, aquesta vegada hem de participar per treure el Sr.Rajoy i la seva majoria absoluta al Parlament espanyol. Hem de veure aquestes eleccions amb responsabilitat i il·lusió, hem de rompre el bipartidisme, hem d'aconseguir tenir veu pròpia.

Som conscients que formam part d'una comunitat petita en extensió i en població. Complicada, quatre illes, un país en construcció. Necessitam tenir veu al Parlament que ens representi i es faci portantveu dels nostres problemes, de les nostres preocupacions. Que exigeixi un nou finançament.

MÉS per Mallorca ha començat el procés de primàries que triarà els components de les seves llistes electorals. És una força política que aposta clarament per la democràcia i la participació. Per això abans d'una cita electoral tria els candidats i candidates per aquest sistema. No és tan habitual, els grans partits continuen com sempre, les direccions trien els candidats a proposta de les agrupacions, cares conegudes, amb experiència d'altres legislatures...

El sistema de primàries una vegada escollit ja no té volta enrere. Requereix participació, inscripció prèvia de persones que no formen part de la força política, requereix participació de persones que volen ser candidates.

Direu que la participació en campanyes electorals no entusiasma, és cert que significa feina, nirvis...també direu que la tasca política no té prestigi, més bé el contrari. Fins i tot n'hi ha que diuen sempre és igual, els dos grans partits s'ho menjaran...

No és cert. Es veuen aires de canvi, la política és més present que mai a les converses familiars, entre amics, a la feina. El gran perdedor de les municipals i autonòmiques, el PP, mostra el llautó de la por a perdre el poder amb els anuncis de mesures preses ara, a finals de legislatura, amb interès exclusivament electoralista.

Us convid a participar des d'ara en les primàries de MÉS per Mallorca. Visiteu el web www.mespermallorca.cat i veureu la inscripció, com presentar la candidatura, el calendari previst.

Necessitam moltes persones que vulguin exercir la participació, persones que vegin la necessitat de tenir veu pròpia a les institucions de l'Estat per acabar amb les polítiques austeres de la dreta més conservadora. Que acabi amb l'espoli que patim.

Creiem en la participació de moltes persones que se senten identificades amb la política de major autogovern, major protecció del medi ambient, major inversió en les persones, en la justícia social.

Volem aquesta participació perquè ens enriqueix, ens encoratja a continuar endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, fa mes de 8 anys

NO Jo hu diria molt millor Acabaren al ANY 2015 Amb un NOU GOVERN ESPANYOL Un no hisera RAJOY NI EL P.P. amb una mica de Sort .. Per aixo ELS INDEPENDENTISTES CATALANS Han de anar a VOTAR EN FORÇA En Majoria a E.R.C. Per ajudar aconseguir EL CANVI Poguer posar un President D´ESQUERRES .. Fer el Canvi de veritat no con a Catalunya ques fan Eleccions per que tot sigui Igual ya que tornaren a tenir el mateix President de Dretes ARTUR MAS Despres de tot lo que ha fet el seu Govern Català Retallades i el seu Partit politic molta Corrupció A MADRID ANY NOU PRESIDENT NOU alla si sera posible LA ESTACA

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente