algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Rajoy se’n fot de la llei, si aquesta beneficia el poble català

Rajoy i la resta del Govern central han anat afirmant una vegada i una altra que el poble català no podia exercir el dret a decidir, perquè anava contra la Llei, que les eleccions del 27 de setembre no eren plebiscitàries, perquè això no estava previst a la Llei, que quasi totes les decisions que prenia el Govern català es trobaven fora de la Llei. El Govern català ha hagut de fer molts equilibris i ha hagut de cercar tots els camins legals existents, per aconseguir que de qualque manera el poble català pogués exercir el dret natural de poder decidir el seu futur, de tal manera que el Govern espanyol no els pogués dur al Tribunal Constitucional. D’aquesta manera el 27 de setembre, se suposa que s’hauran pogut celebrar unes eleccions autonòmiques, que tant si volen com si no, seran plebiscitàries.

Qui ha ratificat aquest fet ha estat precisament el president Rajoy i la resta del seu Govern, que en lloc de comportar-se com si aquestes eleccions fossin el que ells deien, simplement autonòmiques, no haguessin comparegut un rere l’altre pel Principat de Catalunya i no haguessin intentat atemorir i usar la por com a únic mètode de convèncer de les seves tesis els votants. Però és que, com s’ha anat demostrant, han usat la mentida com a tècnica principal per inculcar la por: que si quedareu fora de la UE, que si els empresaris se n’aniran, que si no cobrareu les pensions, etc. Però darrerament, Rajoy i el seu partit, el Partit Popular, han usat com a amenaça, la de perdre la ciutadania espanyola i l’europea. En una entrevista a Onda Cero, suficientment airejada i explicada, deia que el que pretenien alguns era demanar a la gent que renunciassin als seus drets com a espanyols i com a europeus, ja que això anava contra el rumb normal del temps, i que aquests drets eren els que ells tractaven de defensar. Quan el periodista li va afirmar que la nacionalitat espanyola només es perdia si ho desitjaven, el president va demanar, i l’europea? L’entrevistador li va haver de dir que l’europea no es perdia si es conservava l’espanyola. Quan el president Rajoy va veure que l’havia feta grossa, va voler sortir del pas dient: em sembla que entram en una disquisició que no condueix enlloc. Després, més tard, encara va continuar afirmant el mateix i algun ministre també va repetir la mateixa cançoneta.

Els catalans que vulguin mantenir la nacionalitat espanyola, i, per tant l’europea, tenen les lleis següents que els protegeixen:

Article 11.2. de la Constitució espanyola: Cap espanyol d’origen no podrà ser privat de la seva nacionalitat.

Article 24.1. del Codi Civil: “Pierden la nacionalidad española los emancipados que, residiendo habitualmente en el extranjero, adquieran voluntariamente otra nacionalidad o utilicen exclusivamente la nacionalidad extranjera que tuvieran atribuida antes de la emancipación. La pérdida se producirá una vez que transcurran tres años, a contar, respectivamente, desde la adquisición de la nacionalidad extranjera o desde la emancipación. No obstante, los interesados podrán evitar la pérdida si dentro del plazo indicado declaran su voluntad de conservar la nacionalidad española al encargado del Registro Civil.”

Article 20.1. del Tractat de Funcionament de la Unió Europea: Es crea una ciutadania de la Unió. Serà ciutadà de la Unió tota persona que ostenti la nacionalitat d’un Estat membre. La ciutadania de la Unió s’afegeix a la ciutadania de l’Estat sense substituir-la.

Més clar, aigua. Dues lleis espanyoles i una d’europea són torejades pel president Rajoy i el seu Govern, quan s’entossudeixen a afirmar que els catalans que vulguin conservar la nacionalitat espanyola i europea no ho podran fer. També s’ha de dir que existeixen lleis que obliguen els estats on s’ha cotitzat a pagar les pensions. N’hi ha per estar fart de tant de mentider. Amb tot el que he explicat no he volgut dir que el poble català esperi esser beneficiat amb la nacionalitat espanyola, però sí he volgut explicar que tots els que no són independentistes la podran conservar si així ho volen. Supòs que ha quedat clar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 47%, fa mes de 8 anys

Visca Balears lliure de feixisme pancatalanista

Valoració:-5menosmas
Per Joanot, fa mes de 8 anys

Confoneu sa nacionalitat de ses persones, amb la pertinença d'un estat a la comunitat europea.

Valoració:4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

En tuturú està molt "p'allá"! A mem, (pardal tu, per cert, ja que ho dius als altres): seran el que vulguin, seran catalans perquè és el que es senten, però la nacionalitat espanyola no la perden, i si legalment la volen conservar perquè els convé, a tu què t'és? O te molesta que si, que efectivament puguin tenir la part ampla de tot? Idò si, la tendrien, què passa?

Valoració:7menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 8 anys

Aquest coiapes se'n fot fins i tot de la seva P. mare.

Valoració:4menosmas
Per dariofo, fa mes de 8 anys

http://www.elmundo.es/cataluna/2015/09/28/56092d11ca4741d46e8b457e.html

Es que en aquest panflet no surt...... les cup anuncien que no recolçaran una DUI per falta de quorum ( increible pero els antisistema son els que mes seny mostren tenir) ¡ per suposat que no votaran a favor de investir en Mas com a president. Alea jacta est.

Valoració:5menosmas
Per tuturú, fa mes de 8 anys

Otro fenómeno y..... van. Solo sacas la Constitución de España cuando te conviene. Hay que tener un rostro, como una catedral, además de tomarnos por idiotas.

¿En qué quedamos, son españoles o no lo son?. Que lo digan de una puta vez.

El artículo (11.2) que sacas, lo haces a beneficio de inventario propio, como no puede ser de otra manera.

Este artículo, en su fondo y en su forma, no se hizo para que unos años después, unos aventureros quisieran trocear a la nación española.

Claro, que aquí el único imbécil de verdad soy yo, por perder el tiempo con auténticos fanáticos adoctrinados.

Si se van, mejor hoy que mañana, serán catalanes, pero no españoles. Eso de querer la parte ancha del embudo ya esta muy visto. En Mallorca les llamamos simplemente "pardals".

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Todo este sermón para evitar decirlo claro: el plebiscito ha sido un fracaso, y para Mas van ya como doscientos o trescientos...

Valoració:0menosmas
Per Idò sí., fa mes de 8 anys

Aquests articles de la Constitució que cita l'articulista s'havien d'haver citat i "recitat" molt més del que es va fer dies abans de la votació. Ara ja no hi ha remei.

Valoració:6menosmas
Per nin, fa mes de 8 anys

Els feixistes espanyols estan acostumats a interpretar les lleis segons els hi convé.
S´ha d´acabar amb aquesta barrabassada!
Votem una Democràcia autèntica!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente