nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els tres grans èxits de l'independentisme català

L’independentisme català ha aconseguit tres èxits espectaculars aquests darrers dies.

El primer, aconseguir que les eleccions de diumenge que ve tenguin un caràcter plebiscitari evident i assumit per tothom. Tota la campanya gira a l’entorn d'independència sí o independència no. Les formacions que defensen l’opció de que Catalunya tengui el seu propi Estat independent, expliquen com beneficiaria això els ciutadans. Les formacions contraries, curiosament, no argumenten cap benefici per proposar la continuïtat de Catalunya dins l’estat espanyol i es centren en enumerar els suposats perjudicis que tendria la independència.

El segon èxit és que s’ha aconseguit que ja ningú negui que la independència és possible. Si revisau les moltes entrevistes que es publiquen aquests dies a polítics contraris a la independència veureu que ara ja no contesten allò de que «això no passarà». Ara responen amb el llistat de calamitats que caurien sobre una Catalunya independent, però, implícitament, assumeixen que aquesta possibilitat és real.

El tercer èxit és el més espectacular i era inabastable sense la intervenció d’una maquinària estatal: a diferència de fa uns mesos (i malgrat tot el que ha passat aquests darrers anys) avui no hi ha cap cancelleria del món, cap diplomàtic, cap creador d’opinió influent, ni cap gran empresa, que no conegui l’aspiració de Catalunya (o d’una part majoritària d’ella) de constituir un nou Estat tan independent o tan poc independent, com els del seu entorn europeu.

Des d’Obama a Putin, passant per Merkel i Cameron, des del Financial Times a la BBC, passant pel The Guardian o el Russian News, tota l’opinió pública internacional coneix el cas català.

En bona part gràcies al macrodesplegament de la Diplomàcia espanyola...

Al cap i a la fi, els independentistes també la pagam.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 8 anys

Es vere lo que dius , que tot el mon coneix es problema catala, pero com sempre es mitge veritat, s'altre mitge es que tot aquest mon divers,, politics, banquers, industrials etc. Estan en contra de sa secesió

Valoració:1menosmas
Per Jordi, fa mes de 8 anys

Tens tota la raó, Tomeu.
L'independentisme crea il·lusió.
El colonialisme només sap fer amenaces i crear por.
Però de por, ja no en fan a ningú.
Guanyarem!

Valoració:3menosmas
Per Avui, fa mes de 8 anys

Les exportacions creixen un 7,4% el juliol i registren el millor mes de vendes a l'exterior de la història
Les empreses catalanes superen per primera vegada els 6.000 milions de facturació a l'estranger.

Valoració:7menosmas
Per Gari, fa mes de 8 anys

@Gory
Com que les dades reals diuen el contrari del que voldries te les inventes, no?

Valoració:16menosmas
Per Gory, fa mes de 8 anys

Otro gran éxito del independentismo catalán ha sido la caída de la inversión extranjera en un 16%, mientras que en el resto del mercado nacional crecía un 10%

Valoració:-6menosmas
Per rai, fa mes de 8 anys

Aquest 27-s volem fer callar la boca dels feixistes espanyols. Germans de les Balears, ajudeu-nos, la nostra victòria també depén de vosaltres!

Valoració:19menosmas
Per Gory, fa mes de 8 anys

Otro éxito del independentismo catalán ha sido poner de acuerdo a Hollande, Cameron, Merkel, Obama, Juncker....

Valoració:-1menosmas
Per Aquest 27S pot ser històric!, fa mes de 8 anys

És impossible no solidaritzar-se amb els catalans i les seves justes demandes de Democràcia i autodeterminació més encara amb el joc brut i desproporció de mitjans amb els que ataca el Reino de España que tot i gastar-se més de 3.000 milions d'euros l'any només en diplomàcia tan sols aconsegueix el resultat contrari al que aspirava i està internacionalitzant el cas català a tot el món. A Madrid són uns inútils!

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente