algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Un Conseller d’Educació virtual

Tinc serioses sospites que l'actual Conseller d'Educació no és un conseller real sinó un conseller virtual, fictici una mala còpia de l'autèntic Matí March. No és possible que el Conseller d'Educació, que no ha aprofitat tots les eines al seu abast per aturar la LOMCE, sigui el mateix Martí March que a l'anuari de l'educació de les Illes Balears, que dirigeix, va escriure que la LOMCE era més que una llei educativa i que tenia una forta i negativa dimensió política social i econòmica; incrementant la desigualtat social.

No és possible que el mateix Martí March que acusava al Partit Popular de no complir el seu programa electoral ara com Conseller faci el mateix. El programa del PSIB parla d'assolir per a l'educació de forma progressiva el 5% del PIB... però de moment les propostes d'acord a la negociació amb el comitè de vaga que proposa el Conseller Virtual suposaria només un increment del 0,2% per arribar a un 3,1% del PIB el 2016 (l'UNESCO proposa un 7% del PIB). No sé tampoc si l'altre partit que governa, MES, també s'ha convertit en un partit virtual o és el que es va presentar a les eleccions, per què el 10%, que al seu programa es comprometia a incrementar el pressupost d'educació, sembla molt allunyat del 3,1%.

El Conseller virtual i la presidenta del govern no deixen de repetir a la premsa que no entenen per què no s'ha desconvocat la vaga, mentre fan ben poca cosa per negociar els punts pels quals es va convocar la mateixa. Doncs és tan fàcil com revisar el que diu el seu programa electoral, que sembla que ja han oblidat, i rellegir el que demanàvem els docents quan vam convocar la vaga indefinida, i presentin propostes concretes amb un pressupost adient pel seu compliment. El mateix que per altra part també estan demanant les entitats representatives de les famílies (FAPA-COPA) en relació a les beques de transport i menjador. Com pot imaginar el Conseller Virtual i els partits governants després de comparar les seves declaracions anteriors a governar amb el que han fet realment per evitar el desplegament de la LOMCE, cal alguna cosa més, que propostes generals sense pressupost, per desconvocar la vaga.

S'ha iniciat el curs i per desgràcia hem de dir altra vegada que aquest curs no és normal i hem passat de les declaracions de la consellera del PP Camps; que el curs escolar era normal si no fos per la vaga, a les declaracions del conseller virtual que el curs escolar és normal encara que hi ha una vaga convocada, però que no passa res, ja que aquesta vaga és virtual.

Esper que avui, que hi ha una nova reunió de la conselleria i el comitè de vaga, qui negociï sigui el vertader Marti March. Estic segur que ell no voldrà continuar mantenint les retallades de l'anterior govern i que un catedràtic de Pedagogia Social voldrà reduir el percentatge d'interins a educació, que a Eivissa arriba al 50%, i que voldrà liderar una actuació de xoc per reduir les ràtios d'alumnes, a totes les unitats on es superen els límits legals (el 61% a Educació Infantil). Estic segur que un govern que s'ompli la boca de transparència i diàleg donarà al comitè de vaga tota la informació que aquest ha demanat en anteriors reunions com l'estat dels equips de suport i d'atenció a la diversitat a infantil i primària que van sofrir especialment les retallades amb l'anterior govern.

Li vull recordar al Conseller Virtual alguna de les preguntes que es feia Marti March a l'anuari de l'educació de 2014; Per què no es vol acabar amb el conflicte educatiu a través del consens, tal com es deia al programa electoral? O és que, en el fons l'educació pública no interessa? O això és el que es pretén perquè, tal com es diu en bon mallorquí, qui un dia passa, un any empeny.

Si el Conseller Virtual vol que la vaga virtual no sigui real i sigui desconvocada el que ha de fer avui és negociar com Marti March i en paraules seves evitar el desprestigi de la política i la democràcia amb l'incompliment de les promeses electorals del seu partit i socis de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.