algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Un altre article sobre la Diada

Quan el 1997 el Consell de Mallorca va aprovar la data del 12 de setembre per celebrar la seva Diada institucional, una proposta de Maria Antònia Munar que va comptar amb el vot favorable del PSOE, PP i EU, un servidor ja va advertir que era una Diada que naixia morta i que no aconseguiria el suport popular.

Més o manco cada any, per aquestes dates, he escrit un article constatant el fracàs del 12 de setembre, però reconeixent, al mateix temps, les virtuts de comptar amb una Diada reconeguda oficialment.

Enguany, sembla, que haurà estat el darrer any que s’haurà commemorat aquesta data, que no ha arrelat, de la mateixa manera que no n’arrelarà cap altra que no tengui una consistència i arrel històrica.

Cada generació té dret, faltaria més, a inventar diades i a decidir commemorar el que vulgui. Podem sotmetre a votació quina és la data que ens sembla oportuna per celebrar la Diada institucional, com, de fet, podríem votar sobre quin dia volem celebrar a Mallorca el Dia del Treball, Cap d’any o el Nadal, però la Diada del Poble de Mallorca és el 31 de desembre.

No perquè ho digui jo, sinó perquè ho ha dit el poble mallorquí des de fa més de set segles.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 8 anys


Referint-me al senyor Soler, respectat de tothom qui sigui decent, voldria recordar que va esser traït i defenestrat per en Matas.

Avui dia, qui està en millor situació, aquest senyor Soler, ben considerat per la gent de bé, o aquell Matas que entra i surt de la presó?

Valoració:1menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualssevol altres que emetin en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:6menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

La diada ha de esser el 25 de octubre.

El 25 de octubre de 1349 Mallorca perdé la soberania.

Aquest 25 de octubre ha de esser per els mallorquins com el 11 de septembre per els catalans.

Se deixarà de celebrar quan assoliem la independència.

Valoració:-3menosmas
Per *, fa mes de 8 anys

Pero a la señora que ahora está en el talego, todos, absolutamente todos (alguna excepción había) le reíais las gracias. Y este periódico (¿?) y su hermano mayor no se quedaban atrás. Ni mucho menos.

La sombra de aquella diosa era muy alargada y todavía algunas de sus decisiones las pagamos muy caras.

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Però Tià fals, a què ve aquesta repetidíssima declaració-insult al peu d'aquest article? Què té a veure amb la diada de Mallorca?

Valoració:4menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Però Tià fals, a què ve aquesta repetidíssima declaració-insult al peu d'aquest article? Què té a veure amb la diada de Mallorca?

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente