algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

La violència contra les nines i els nins

Aquest mes d'agost serà recordat per l'extrema calorada i per l'extrema violència cap a les nines i nins, en mans dels seus pares.

No ens podem acostumar a l'horror que significa conèixer els fets d'un pare que assassina les seves filles amb una serra elèctrica, a Galícia. Ni les morts d'infants junt a la seva mare a Castelldefels.

No ens podem acostumar, ni deixar de commoure'ns, nines que han perdut la vida per fer mal a la seva mare... no és violència domèstica, és violència masclista amb totes les lletres. És el masclisme més descarnat, sense cap justificació, sense cap raó.

Quaranta-quatre infants han mort en la darrera dècada en mans dels seus pares violents, i unes 60 dones són assassinades cada any...segons l'article Sr Padre y Mr Violento de Miquel Lorente Acosta.

Us reproduesc un paràgraf, prou aclaridor:

Ya no hay excusas, los hechos se repiten con dramática frecuencia para que se siga pensando que lo invisible no existe. La violencia de género existe y está muy cerca, ha sido ocultada en muchos hogares y relaciones bajo el argumento de la normalidad, hasta el punto de hacer que las propias mujeres que la sufren contribuyan a su ocultación, tal y como refleja la Macroencuesta de 2015 al recoger que el 44% de ellas no denuncia por que cree que la violencia sufrida no es lo suficientemente grave, o cuando el 21% afirma que no lo hace por “vergüenza”. ¿Quién le dice a las mujeres que es “normal” cierto grado de violencia?, ¿quién les hace sentir vergüenza por sufrir la violencia de sus parejas?… La cultura machista es la responsable,  y por ello a pesar de llevar siglos bajo esta violencia, aún no somos capaces de sacarla a la luz en toda su magnitud ni de desenmascarar a los machistas que la propician y la ejercen.

La cultura masclista, la cultura del patriarcat, continua ben present en la nostra societat. Moltes vegades s'insisteix en què cal invertir en educació, en prevenció. Cert però també en detecció, no pensem que només l'educació és el camí. Ho és amb mitjans, amb professionals preparats que instrueixin en les relacions humanes, afectivo.sexuals, en igualtat i respecte mutu. També cal detectar la violència que es viu a les famílies, pels mitjans possibles, siguin les tutories que coneixen els infants i adolescents, siguin els professionals de la salut que tracten les mares, siguin les amistats, els familiars de les parelles que mostren les seves relacions desiguals, de domini, de violència soterrada.

I no oblidem que la cultura masclista es manifesta en les relacions d'amistat, en els acudits, en les xarxes socials amb comentaris ofensius que consideren les dones objectes no persones.

La violència masclista mata, assassina dones. També infants, nines i nins que perden la vida de manera absurda, irracional. I en aquesta societat, en el segle XXI, en un dels països de la Unió Europea, en l'entorn que se considera civilitzat.

No podem ni volem oblidar les nines i els nins assassinats aquest estiu, aquests dies d'agost. Ni volem oblidar les dones assassinades arreu dels pobles de l'Estat espanyol, i aquí, na Gemma Vich Ramis.

No volem oblidar i volem convertir el nostre horror, la nostra consternació en acció per combatre el masclisme assassí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 8 anys


Vos deveu recordar, fa un parell d'anys, aquella ministra (o "ministressa"?) que es va adreçar als membres del Parlamento Español amb un "Miembras y miembros".

I d'aquella altra del nostre Balears, ara fa més temps, en què escrivia "Hi havia sis nins de sexe masculí"?

En el meu parlar i el dels meus paisans, un "nin" és un "nin", una "nina" és una "nina", i quan hi ha nins i nines plegats són "infants".

Doncs per aquí va la cosa.

I encara sort que l'estructura del català no permet aberracions com la del castellà, que naturalment s'ha contagiat al portuguès, del "querid@s lector@as".

Seny, seny, que de cervell en venen.

Al meu poble hi ha una persona que exerceix (molt dignament i amb encert) la medicina i és una dona: tothom en diu "sa metgessa". Idò no, hi ha feministes políticament correctes que això tampoc no els va bé. No fa gaire, una senyora va prendre molt tort que dona Maria Antònia Salvà fos qualificada de "poetessa".

La qüestió és fer-se veure, no fos cas, com certes dones que conec, que diuen que estan fartes d'esser "invisibles".

Altres feines no tenen, aqueixes persones (perquè conec homes que també hi cauen)? Altres feines no tenen?

Deveu sebre la dita: "Qui no té feines, el gat pentina". I pentinar el moix és una manera molt eficaç de perdre el temps.

Valoració:-2menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys


Píxel, bon dia,

Estic bàsicament d'acord amb això que dius. Aquesta necessitat compulsiva de mostrar que hom és políticament correcte fa molt de mal a la llengua, en bona part pel ridícul en què es cau. I atenció, que en el cas que ens ocupa ja no es tracta de "nins i nines", sinó de "nines i nins" únicament.

Ara, en català tenim la sort de tenir el substantiu "infants", que tothom empra. El "mal" és que aquest "infants" no té corresponent biunívoc en espanyol: defecte gravíssim, perquè el català que molta gent empra ha d'esser un calc de la "lengua imperial".

Per a súmmum de felicitat, "infant" és políticament correcte... en no esser que prest vegem comparèixer unes "infantes i infants".

Ara sense riure: seria possible introduir un poc de seny en aquesta qüestió del llenguatge "políticament correcte"?

Valoració:-3menosmas
Per Píxel, fa mes de 8 anys

Hauria bastat titular "els nins", però no, la senyora Thomàs ha de violentar el llenguatge fins a convertir-lo en un híbrid illegible. No, senyora Thomàs, no cal ser tan progre lingüísticament com per trastocar una qüestió que la normativa ja té ben resolta. Aprengui català -és evident que malgrat els seus estudis no en sap-, si vol evitar la discriminació per raó de sexe.

Valoració:-2menosmas
Per Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, fa mes de 8 anys

Que un Pare mati els seus fills nomes per fer mal ala seva EX- Dona , es ser mes que un Criminal ho boig no te perdo de Déu . Que un home mati la Dona i filles i es mati el Ens pregunten per que no es mata primer el i se acabaria el problema . LO PITJOR que trobu esque a un MATRACTADOR de la Seva Dona i la mata DESPRES Encara li volguin fer un HOMENAJE AL MALTRACTADOR Y ASESINO Aixo ja es el colmo de la injusticia MATA A LA SEBA DONA i li donen un PREMI UN HOMENAJE I El Govern Català COVARD Lo permite no hu PROHIBEIX Aixo es tan cruel con se feien homenajes ALS TERRORISTES DE E.T.A. i aixo si huban prohibir he ES CRUEL UN HOME MALTRACTI A LA SEVA DONA I FILLS Con es cruel que fills grans maltractin els seus pares per culpa de diners i droga moltes vegades tot sa de dir

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys


Lila, completament d'acord amb el teu article.

Maltractar infants és una de les coses més baixes que pot fer una persona. És una covardia.

Només una observació: en lloc de repetir "nins i nines" tot el temps, per què no et serveixes de la forma normal a Mallorca: "infants"? "Infant" és la manera genuïna d'expressar aquest concepte, la més clara i pràctica.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente