nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Tu també vares tenir un somni, Francina

Estimada Francina,

Diuen que en una entrevista concedida a Europa Press vares assegurar que l'independentisme «és simplement un somni» i que la realitat és que s'han de «cercar fórmules d'acord entre els diferents territoris d'Espanya» per «conformar una Espanya federal en la qual tot el món hi cap i en la qual Catalunya té un pes important».

A la mateixa entrevista deies: «A les Balears no hi ha una demanda d'independència, no hi ha aquesta tensió territorial perquè els ciutadans no demanen partir d'Espanya». El que sí que hi ha, és una claríssima demanda de millor finançament, que ens tractin amb respecte i que les institucions de les Balears tenguin «més pes».

Accept que, tal i com afirmes, la independència és un somni, amb la dificultat que té tot somni per esdevenir realitat. Més tard o més prest comprovaràs que el federalisme a Espanya és impossible. Si la independència és un somni, el federalisme del qual parles és una quimera. Ho és per moltes raons que ara no tenc espai per desenvolupar, però que te resumiré amb exemples.

Primer, l'Article 145 de la Constitució espanyola diu textualment: «En cap cas s'admetrà la federació de Comunitats Autònomes».

Segon, saps quin hashtag va ser trending tòpic ahir a Espanya? Idò va ser #arturmasensotodelreal.

Tercer, Catalunya, però també les Illes Balears i el País Valencià, pateixen un ofec econòmic brutal per part de l'estat espanyol des de fa 300 anys exactes. Aquest tracte ha estat exactament el mateix durant els anys en què el PSOE ha governat Espanya.

Quant a que «a les Balears no hi ha una demanda d'independència», saps que l'afirmació no és exacta i que sense els vots de les persones que volem la independència, no series presidenta del Govern.

T'accept que la independència és un somni (un somni que sé que t'és proper), però millor tenir aquest somni que continuar vivint en el malson que és, per a nosaltres, Espanya avui.

Però tu també has tengut somnis polítics.

I, al cap i a la fi, com va dir tan encertadament qualcú: «Per això crec que puc afirmar, com feia el poeta Miquel Bauçà, que «Si hagués d’agrair alguna cosa, agrairia els somnis...Gràcies als qui heu somniat un país millor. Els somnis mantenen vives les esperances de la gent.»

Que qui ho va dir? Tu mateixa. No fa tant. Al teu discurs de presa de possessió com a Presidenta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme invasor pancatalanista.

Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-1menosmas
Per Colobra, fa mes de 8 anys

Si Paparra: Ja em perdut la Dignitat i l'Honor. Fins i tot el bámbol de Rajoy ens menysprea.
I na Armengol no reacciona...

Valoració:0menosmas
Per Paparra, fa mes de 8 anys

Avui he llegit a "La Última Hora" que Rajoy no vol rebre a Francina Armengol quan aquesta li ha demanat una entrevista. El periodista deia que així va començar Rajoy amb en Mas, i ha acabat volent la Independencia.
Na Francina es deixará compixar, en Rajoy mai la rebrá, i ella dirà que plou.

Valoració:0menosmas
Per Realitat, fa mes de 8 anys

I un servidor encara no entèn com els de MÉS i PODEM no s'han presentat plegats a ses eleccions. Tant reivindicau -els seus votants- que la suma des vots d'ambdós partits superen als vots d'UN partit, des d'un primer moment s'haurien d'haver presentat junts i no fer demagògia barata d'aquesta, dient que superen en vots al partit socialista, que tot sol en va fer més. Però deixant de banda aquestes diferències hem de tenir clar una cosa i és que es necessitaven els tres partits per poder fer una lluita conjunta i recuperar tot el que ens varen llevar des del Partit Popular, les nostres debilitats internes són les seves fortaleces...
Quant al discurs que fer na francina en la seva investidura va ser increïble, va apropar tant republicans, independentistes i els que no... Crec que l'independentisme és un somni, un somni que no pot ser mai real perquè és impossible. Impossible per moltes raons... Però que tots els socialistes estan d'acord en que es pugui decidir un futur millor.
I vos deman a tots els de MÉS, i què passa quan el nostre president del consell és reuneix amb el
Monarca quan sempre ha proclamat ser republicà?

Valoració:2menosmas
Per artiller mallorquí, fa mes de 8 anys

Ara és l'hora 27- Si llegítima defensa.
Francine, els teus predeçesors se baixaren els calçons, tù te baixaràs les br.........
Si ho pensas, al manco no ho diguis, dignitat.

Valoració:3menosmas
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Algú sap si és cert allò que havia sentit de què quan na Francina estudiava a Barcelona tenia penjada una estelada a la seva habitació?

Valoració:1menosmas
Per Honorat, fa mes de 8 anys

Encara no puc entendre com és que el psoe s'ha fet amb la presidència del Govern de les Illes Balears i Pitiüses.

Valoració:6menosmas
Per arruix, fa mes de 8 anys

@ antelm


arruix de ca nostra, foraster

Valoració:-13menosmas
Per Antelm, fa mes de 8 anys

Francina, superficial i superflua., Al final te transformaras amb un Navarro o un Iceta.El independentismo creix a un ritme mes que bo a Mallorca. El castellanisme va retrocedint, i continura, l.Espanya de sempre mai ha ofert, ni pot,oferir res per els nostres paisos Catalans.

Valoració:14menosmas
Per J.L., fa mes de 8 anys

No comprenc com sent superior la suma dels vots de MÉS + Podem la presidència va ser per al PSOE. Això amics va ser un gol mentre vosaltres estàveu empardalats.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente