cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

I si passa què ens passa?

Aquest dissabte a les 20 hores, en el marc de la Fira del Llibre, es farà la presentació del llibre titulat “I si passa què ens passa?” i que duu com a subtítol “Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera davant la independència de Catalunya”

Una publicació de l'editorial menorquina Arrela publicada just abans d'aquest passat Sant Jordi

Es tracta d’un híbrid entre l'assaig i l'article d'opinió, on un total de 33 autors de les Balears (d'adopció o de naixement) reflexionen sobre els possibles escenaris als quals el conjunt de les Balears o cada illa pel seu compte, es trobarien davant la independència de Catalunya. El resultat d'aquest exercici, segons s'esmenta a la contraportada del llibre, «és un compendi de reflexions, paradoxes, complicitats, inquietuds, propostes, problemes, esmenes i oportunitats que recullen la visió d'una part de la comunitat illenca; un calidoscopi d'opinions i de registres que, en conjunt i per moments, es mou entre l'assaig i l'article d'opinió, però que també transita per passatges més literaris».

Els autors seleccionats per l'editorial són: David Abril, Joel Bagur, Sebastià Bennàssar, Jaume Corbera, M. Antònia Font, Marta Fuxà, Bernat Joan, Guillem López, Joan Francesc López, Esperança Marí, Isidor Marí, Joan Marí, Sergi Marí, Miquel Àngel Maria, Jaume Mateu, Joan Mir, Pau Obrador, Josep Quetglas, Enric Ribes, Maties Salom, Georgina Sas, Emma Segura, Catalina Serra, Josep Serra, Sebastià Serra, Marià Serra, Damià Pons o Fanny Tur i Mercè Valero.

El debat és obert, és molt interessant i cada dia que passa, més necessari. El sistema autonòmic espanyol, no resulta útil per als mallorquins i la resta d'illencs i, ara per ara, la plena sobirania apareix com un horitzó a mitjà termini, en el millor dels casos. Segurament el que ens cal és preparar aquest estadi intermedi, que haurà de passar necessàriament pel reconeixement del Dret a Decidir i pel final de l'escandalosa espoliació econòmica que pateixen les Balears.

També passa, per una entesa amb el nou Estat català. Al document (http://tribunamallorca.cat/wp-content/uploads/2014/04/blanquerna_ppcc.pdf) del Grup Blanquerna sobre aquesta qüestió hi trobareu el que entenc que haurien de ser les bases d'aquesta entesa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per as, fa mes de 8 anys

Enhorabona Tomeu Per la bona fein que feis

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente