algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Hem guanyat

Hem guanyat. Estam tan acostumats a perdre que ens ha sorprès a nosaltres mateixos, això de guanyar, i diumenge, no sabíem ben bé com celebrar-ho; a Bunyola com a mínim, no havíem preparat res. Potser així va ser millor, potser, més espontani, més natural: gent ballant, cantant, abraçant-se, brindant, aplaudint i botant d’alegria. Gent fent un alè.

Hem guanyat, i no em referesc als partits que electoralment ho han fet, especialment Més i Podem, i totes les candidatures municipals que hi estan més i manco vinculades, que han estat, en definitiva, elements catalitzadors d’una victòria que s’ha construït durant quatre anys al carrer i entre la societat civil organitzada i els moviments socials. Hem guanyat perquè hem estat capaços, entre tots, de disputar el monopoli del relat i la propaganda al PP i a la seva xarxa mafiosa d’associacions de veïnats i de randeres.  Hem guanyat perquè hem après a crear relats, pràctiques i estructures alternatives, resistents com mai al seus atacs i la seva manipulació. Mentres ells regalaven frit i porcella, nosaltres repartíem sopes, que no és més que pa sec i verdures bollides, menjar de pobre: i així i tot hem guanyat.

Hem guanyat a la Federació Hotelera de Mallorca i al seu discurs de la por. Hem guanyat a la CAEB i a la Banca March. Hem guanyat a la família Escarrer i als Fluxàs i als Riu. Hem guanyat a Marratxí i a Bunyola, dues victòries a dos municipis que tenen el seu punt de justícia poètica. Hem guanyat a Ciutadella, la ciutat de sa Moma i n’Antoni Camps; hem guanyat a Maó, que tornarà a tenir un sol nom, el que sap tothom. I hem guanyat a Palma.

Hem guanyat al carrer, durant quatre anys. Hem guanyat a les escoles i instituts, a les APIMA’s, als claustres de professors. Hem guanyat malgrat la repressió. Hem guanyat tot i els seus expedients, sancions, suspensions, detencions, a les multes, els judicis, les nits passades als quarters de la policia. Hem guanyat a la seva violència i a la seva mediocritat; hem guanyat a IB3, a les Seguís, Arizas i Pericays, als Círculos i Jaumestercers. Hem guanyat als gonelles sobremediatitzats, hem guanyat a lo seu, que no era gaire.

Hem guanyat a les seves retallades, al seu racisme, a la seva xenofòbia, al seu odi com a única ideologia: odi al pobre, odi al diferent, odi al que no fos espanyolíssim. Hem guanyat als seus insults, a les seves burles, al seu menyspreu. Hem guanyat al dolor causat, a la seva indiferència, a la seva prepotència.

Hem guanyat al seu centralisme, al seu espanyolisme. Hem guanyat a la seva curtor, a les seves fòbies i obsessions.

Hem guanyat al seu poder omnipotent, i ara no són més que uns titelles, uns fracassats, uns perdedors barallats entre ells.

Hem guanyat: celebrem-ho!

I més important: ara que sabem guanyar, seguim guanyat i procurem no tornar a perdre!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepet, fa mes de 8 anys

Un poc per hom en Jordi va a plaça. Ara heu guanyat i mes envant tornareu a perdre. O sia que "menos lobos Caperucita". I menys maniqueisme.

Valoració:0menosmas
Per Madrileñufet, fa mes de 8 anys

Madrileñufets, on sou?
Fa estona que heu perdut el remuc. Tan poques ganes de viure teniu, d'ençà que en talibauzán s'ha estampat a la paret? Au, vénga, deixondiu-vos! Tornau! Ens feis com a falta! Ens avorrim sense els vostres remucs. Veniu!

Valoració:2menosmas
Per Serendípia, fa mes de 8 anys

No tenc clar si tenc clar això de la batalla dels relats però així i tot, amic Amadeu, vols dir que s'ha guanyat ja aquesta batalla dels relats? No voldria ser el perepunyetes torrapipes que axafi la guitarra i aigualesqui el vi, i en tot cas, en fi, que Déu escolti la teva entranyable, voluntariosa i optimista èpica, ja que si més no és innegable que s'ha avançat com mai encara no s'havia aconseguit (o, al manco, hi ha la satisfacció de la bescollada a en Bauzá). En tot cas, a veure com es rearma el PP, que de ben segur deu haver quedat escalibat d'aquest festeig tan obert amb Madrid. A veure què fa el PI, les idees del qual no haurien de quedar del tot bandejades en el projecte de govern. A veure com progressa Ciutadans, els quals potser encara no han tocat sostre i tenen encara corda. A veure fins on arriba la tolerància de Podem cap a les persistents singularitats folklòriques de la perifèria d'Espanya. A veure com li va a Armengol, "la supercapaç", que és al manco per sort de les regionalistes del partit. A veure si Més, que meritòriament ha pujat moltíssim, resistirà a l'estigma dels previsibles quatre anys del clàssic enfilall d'acusacions que branden hostalers i gonelles, i no sense èxit. No ho sé... Victòria? Segur, fins i tot potser històrica. Reequilibri de forces? També, i tant. En tot cas, a veure quin és el projecte de govern i a veure com és acceptat pels ciutadans, sobretot d'aquí a quatre anys, i podrem parlar potser de relats. Ho trob més complex, però certament s'ha obert una porta que abans no hi era.

Valoració:5menosmas
Per Llorenç, fa mes de 8 anys

Jo a n'Arixa encara encara el veig rondinant en un programa nou de la PP 3. Esper que tant prest arribin els d'esquerres li donin passaport..., però com que ja conec als d'esquerres , són capaços de fer-lo cap d'informatius.

Valoració:10menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Ells han guanyat i per molt.
A tu te pareix que ha guanyat el "policia bo", però aquest policia es tan dolent como el "policia dolent".

Valoració:-7menosmas
Per spain is pain, fa mes de 8 anys

Brillant comentari.
Aquests 4 anys han estat terribles, insoportables pels qui estimam aquest terra

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente