nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La política d’ocupació del Govern del PP: esperar a que arribi l’estiu

Mentre els diferents governs actuals diuen que s’estan creant llocs de feina, que hi ha menys atur, que sortim de la crisi, que el pitjor ja ha passat… La realitat és totalment diferent. El PP sols pensa en els resultats econòmics dels seus amics de les grans empreses, obviant la misèria que pateixen milers de persones, també a Palma. Una misèria provocada, precisament, per governs que fan polítiques i lleis que afavoreixen els interessos dels que ja ho tenen tot i que van en contra de les persones a qui els queda poc per perdre.

El PP ha estat un dels grans protagonistes i promotors d’aquest escenari: la darrera Reforma Laboral, la inexistència de polítiques d’ocupació impulsades per Bauzá i una Palma Activa aliena i despreocupada dels problemes reals de Palma: la precarietat, l'estacionalitat i, conseqüentment, la pobresa laboral.

Sabeu en què es basen les polítiques d’ocupació del PP d’aquesta terra? A esperar l’arribada de l’estiu. Simplement, el PP s’ha dedicat a esperar que arribàs la temporada turística perquè el sector hoteler implantàs la seva “política d’ocupació”. Ja ho sabem, els grans hotelers han marcat i decidit la política d’aquesta illa. Ja n’hi ha prou, no?

Diuen que baixa l’atur. Però, què hi ha darrera aquesta afirmació? Hi ha persones estrangeres que tornen al seu país d’origen; persones que han acabat les prestacions de desocupació i es desapunten “de l’atur”; i persones -sobretot joves- que han emigrat a l’estranger a la recerca de l’oportunitat professional que no han trobat a ca seva.

L’absència de Polítiques Actives d’Ocupació a Palma té conseqüències greus. Aquí, unes dades d’aquesta legislatura:

-          L’atur registrat entre persones majors de 45 anys (amb més dificultats per emigrar i/o reinserir-se) s’ha incrementat en un 12,3%.

-          L’atur registrat de llarga durada ha crescut un 15%.

-          L’afiliació a la Seguretat Social (contractes) ha baixat durant el 2012 i 2013, i el 2014, ha augmentat de manera gairebé imperceptible (un inapreciable 0,3%).

-          Els contractes són majoritàriament temporals (88%) i de curta o molt curta durada (el 56% dels contractes són de menys de 6 mesos; el 28,9%, de menys d’un mes).

-          Als mesos fora de la temporada turística estiuenca, els contractes baixen. És a dir, l’estacionalitat s’agreuja.

Per tant, ara s’acaba una legislatura, a Palma, on la precarietat, l’estacionalitat i la pobresa s’han escolat a totes les llars, amb la complicitat expressa del govern, també municipal.

Pensa-hi: per canviar el model econòmic, també hem de canviar els governs, tant les persones, com les polítiques. MÉS polítiques d’ocupació, MÉS economia diversificada, MÉS economia local i solidària, MÉS prosperitat compartida... És possible. I ho farem realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 8 anys

Falta:
línia 3: i de les seves amigues
línia 5: i de les que ja ho tenen tot

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente