cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Qualcú ho havia de dir

Aquest és el títol de l'aplec d'articles d'opinió d'un servidor de vostès, que es presenta avui vespre, a les 20 hores al bar Siset de Palma. Hi estau convidats.
 
'Qualcú ho havia de dir' és un llibre format per una cinquantena d'articles escrits entre el gener de 2011 i el desembre de 2014 i publicats bàsicament a dBalears, però també a La Veu de Mallorca. Uns articles contundents, escrits des del sentiment que evoca el títol, per a uns anys extrems, viscuts amb intensitat per un servidor i amb la certesa que som en un canvi de cicle a molts nivells.
 
Uns anys en que hem viscut una ofensiva extrema contra la nostra llengua, encapçalada per un José Ramón Bauzá a qui diguerem "ja no ets el meu president" i que ens ha volgut imposar el TIL i l'arraconament de la nostra llengua a l'Administració Pública i quins símbols hem d'exhibir. Uns anys de revoltes populars meravellosament massives: la Primavera Mallorquina, la Revolta dels enllaçats, les vagues de fam per la llengua, les grans manifestacions, la vaga indefinida dels docents... Cada un d'aquests revolst de la nostra història amb una fita en forma d'article, que em serveix per recordar el passat i saber d'on venim.
També han estat els anys dels processos d'autodeterminació d'Escòcia i del Principat de Catalunya, que he tengut la sort de viure de ben aprop i de reportar amb diversos articles. I han estat anys de crisi econòmica i de denúncia de la corrupció...
Aquestes són les qüestions sobre les quals, qualcú havia de dir el que un servidor va dir. I és que com deia Guillen d'Efak, "justament a mi me va tocar ser jo".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.