algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Comença la cursa de Primàries... a EUA

Aquests dies llegim a la premsa els resultats de les primàries de diverses candidatures, Guanyem, Podemos...també a Eivissa i a Menorca. Fins i tot algunes s'han de repetir, com la de Vila-Eivissa, i altres tenen resultats ja sabuts abans, el primer per a tu la segona per a mi...

El títol ja ho veis, fa referència a les primàries per a candidat a la Presidència dels Estats Units d'Amèrica que s'han de celebrar durant aquest any. Les primàries d'un dels dos partits majoritaris, el demòcrata, que ja té una primera opció. Na Hillary Clinton, com és coneguda ja que allà les dones perden el llinatge i adopten el del marit.

Les eleccions presidencials seran el novembre de l'any 2016, durant un any abans s'han de triar les candidatures... encara no sabem si na Hillary tindrà molts oponents, si sortirà una altra dona demòcrata o no. Dels republicans només hem conegut que un germà i fill dels Presidents Bush, nomenat Jeb, vol continuar la saga familiar.

Quan na Hillary es va enfrontar amb n'Obama a les primàries va dir que no apel·laria com a reclam el fet de triar una primera candidata a la presidència dona. L'altre oponent era el primer candidat negre no ho oblidem, per tant eren unes primàries insòlites dins la història dels Estats Units d'Amèrica.

N'Obama acabarà els dos mandats presidencials amb llums i ombres. Darrerament es veuen moltes ombres i una llumeta, no ha aconseguit implantar el sistema sanitari públic, la llei de regulació dels immigrants només a mig camí i la llumeta, la normalització de relacions exteriors amb Cuba.

Na Hillary Clinton no ho tindrà fàcil. Haurem d'observar amb deteniment el procés, quan haguem acabat les nostres curses electorals de maig, ara, de novembre a la tardor.

Una dona presidenta dels EUA ho veuran com una novetat, ja tenim altres presidentes d'estats a Àfrica, a Àsia, a Europa i de tots els colors ideològics. Allò que seria realment novedós i il·lusionant seria una candidata negra i progressista  d'esquerres, de bon de veres.

Llàstima que només ho vegem a alguna sèrie americana, la presidenta negra, els altres qualificatius ja sabeu que són minoritaris en aquell país, tan proper i tan llunyà...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.