cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Contacti amb mi, senyor President

José Ramón Bauzá ha difós un vídeo on demana als seus exvotants d'enguany (sí, fins i tot ja admeten que la seva gent no els vol tornar a votar) que contactin amb ell per "parlar-ho" i que tornin a confiar en ell i en el PP balear. Òbviament, no ho diu en català sinó en castellà, no fos cosa que fora de les Illes no l'entengui ningú, perquè tothom sap que a la resta de l'estat espanyol tothom ens mira i ens fa cas tot l'any, no només a l'estiu.

Després de veure el vídeo em van venir al cap totes les coses que li podria demanar. Li podria demanar que em deixi tornar a ca nostra amb una feina digna i un lloc on poder viure emancipada, cosa que ara em resulta, si més no, bastant complicat. Li podria demanar que deixi de menysprear-me a mi, a la meva cultura i a la meva llengua. Fins i tot, podria demanar-li que aparti a segons quins personatges que l'envolten, els quals traspuen odi i ràbia cap a la nostra terra i la nostra gent. Però, de què serviria?

Supòs que tot això que deman són banalitats per a un home que pot presumir d'haver estat còmplice d'una pujada de més del 10% en la taxa de risc de pobresa de la franja d'edat que comprèn des dels 30 fins als 44 anys i de l'augment d'aquesta taxa en més d'un 2% pel que fa als menors d'edat.

Supòs, també, que li és exactament igual el futur de ca nostra quan la inversió en educació s'ha vist reduïda en més d'un 16% d'ençà del 2009. Les dades de l'IBESTAT només arriben fins el 2012, és a dir, que encara podria ser més gran, el percentatge. I no només han reduït la inversió en els centres i en personal, sinó que han minvat en més d'un 85% les beques, en més d'un 60% la investigació en educació i en més d'un 80% la despesa en activitats extraescolars. I així podria seguir fins demà, demà-passat i l'altre. M'hi podria estar setmanes, segurament.

Però, per avui, només em queda dir una cosa. Amb el seu permís, senyor president, el parafrasejaré: contacti amb mi i ho parlam, perquè crec que hi ha suficients motius i raons perquè se'n vagi i no torni mai més. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antoni Sales, fa mes de 8 anys

Comentaris com el del que es fa anomenar "Jaume" haurien de ser esborrats de la web. Davant de tot, l'educació i el respecte, per favor, pels lectors i òbviament pel/per la periodista. Si no t'agrada el que diu, idò ho pots rebatre, però sense perdre les formes. En cas contrari, idò no ho llegeixis.

Mai entendré com els responsables dels diaris digitals (a l'estat espanyol)deixen passar aquest fet si no és perquè posen els beneficis per damunt de tota la resta, àdhuc per la seva pròpia dignitat. Penós.

Valoració:3menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

El video és perquè els que el votaren i ara no el volen re-votar el contactin per parlar-ne... això deu voler dir que no s'adreça als que ja no el votarem.

A aquells sap que potser en podrà fer caure un bon grapat a base de mentidotes de les seves, d'aquelles guapes de campanya. Als que ja no el varem votar ja sap que directament no ens la colaria.

Valoració:4menosmas
Per Mira´t la biga dins l´ull i deixa la palla dels al, fa mes de 8 anys

Mallorquín, Na Munar és a la presó. Per molt menys del que van fer Matas, Undargarín, la Cristina de España, Bàrcenas (també del PP) i tants i tans d´altres. Eh que no hi són ells? Uns a Suïssa, l´altre de vacances...
Si n´hi deu haver de proqueria davall l´esturí!

Valoració:11menosmas
Per No diguis dois, fa mes de 8 anys

Mallorquín, tens tant de mallorquí com n´Obama Bin Laden!
Hala! A ca teva manquen feines.

Valoració:8menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Irene, bonita, te me estás cayendo......
Sabes quién gobernaba Baleares el 2009 y el 2010??
Bauzá no se puso "en marcha" hasta entrado el 2011.
Con lo bien que habías empezado.....:-(

Valoració:-9menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 8 anys

Idò jo contactaré amb ell. I li diré un parell mallorquí de raons per les quals no el votaré. Sé que no ho llegirà, ni ell, ni tampoc la gent que li ha preparat aquesta campanya absurda. Una campanya que aviat retirarà, perquè una vegada més, l'ha cag...
El correu que li enviaré farà munt, res més. Però sabrà que la gent està farta d'ell.

Valoració:11menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Irene,
no están mal tus peticiones: que los políticos te den un trabajo y una vivienda (?), que apliquen el rodillo sociocultural del que participas, y que te aparten del camino la disidencia.

Te iba a sugerir que fundaras un partido político que defienda esas cosas, pero luego caigo en la cuenta de que eso ya existe. El "problema" es que, pese a la falsa pose de identidad insular, a esos partidos se les entiende todo, y solo los vota la minoría que piensa como tú.

En lo de volver a "ca nostra" te entiendo todavía menos. Yo pensaba que vivías en Barcelona... ¿Es que ni vosotros os creéis los Pallassos Catalans?

Por último- y no creas que defiendo a Bauzá, que es un inútil que os favorece casi tanto como Cañellas y Munar- recuerda que formó gobierno en verano del 2011. Las estadísticas que señalas son del periodo 2009-2012. No servís ni para manipular, y luego os indignáis porque no encontráis trabajo...

Valoració:-14menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Quan s'escriu una cita entre cometes, emigrante, cal escriure-la tal com l'autor l'ha formulada. D'on t'has tret això de "...i a la meva llengua, l'estat espanyol..."? Jo no ho he vist enlloc, dins aquest article. No m'agraden els embulls ni mentides, ni crec que agradin als altres lectors d'aquest periòdic.

Valoració:12menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

Vamos a ver que escribe:
" ... odi i ràbia cap a la nostra terra i la nostra gent, que deixi de menysprear-me a mi, a la meva cultura i a la meva llengua, l'estat espanyol, que em deixi tornar a ca nostra"

Ahora si es un buen artículo para Db

Valoració:-17menosmas
Per mallorquín, fa mes de 8 anys

Muy bien, bonita.

Y recuerda, Munar no se toca.

Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente