algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els psicòlegs de Balears, contra la mutilació genital femenina

El 6 de febrer és el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina. Uns 130 milions de dones i nines a tot el món són condemnades injustament a viure -només per raó del seu sexe- amb una marca terrible: la mutilació dels seus òrgans genitals. Des dels organismes públics i entitats es treballa sense descans per eradicar aquesta pràctica tan nociva i denigrant per a les dones que, a més, viola la garantia bàsica de qualsevol ésser humà: els seus drets fonamentals.

A través d'aquestes pràctiques de mutilació de tota o part dels genitals femenins se'ls pren una forma d'accés al plaer en les relacions sexuals, extirpant-los de la mateixa manera el control sobre la seva sexualitat.

És important recordar que les cicatrius deixades per la mutilació són tant físiques com psicològiques i, amb freqüència, permanents i devastadores, i posen en greu risc les seves vides. La mutilació genital no és només un problema que concerneix a Àfrica, sinó que és una de les més greus formes de violència que s'exerceix contra les dones pel simple fet de ser-ho. Lamentablement, ha viatjat amb els col·lectius d'immigrants obligant a les societats occidentals a legislar contra ella, per prevenir-la i contribuir a eradicar la seva pràctica.

Perpetua la desigualtat de gènere i la discriminació cap a les dones a causa d'absurdes, injustificades i insostenibles creences socioculturals i religioses, que imposa a les dones la idea que han de ser víctimes i alhora convertir-les en autores de la pràctica d’aquests actes, pautes que manifesten i evidencien la dominació masculina sobre el cos de les dones.

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) entenem que l'educació, el coneixement, la formació i la conscienciació de tota la societat són eines fonamentals per a l'eradicació de pràctiques tan brutals, agressives i discriminadores com aquesta.

Una vegada més, volem reiterar el nostre desig i la nostra disposició de col·laborar amb els poders públics en la prevenció i en la lluita contra aquesta forma i qualsevol forma de violència exercida contra les dones, a més de reafirmar-nos en la idea que una societat igualitària es construeix sobre la base de la no discriminació i l'equitat plena entre homes i dones.

Palma, a 6 de febrer de 2015

Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 8 anys


Contau-ho als criminals políticament correctes que estan embadalits davant l'Islam (una "religió de pau", ei, segons ells).

Ja els podeu fregar pels ulls les lapidacions de dones, els enforcaments d'homosexuals, cremar viu un home, decapitar-ne molts. mutilar al·lotes, crucificar infants.

Tant els és. No els toqueu l'Islam, que és molt guai.

Si els ho retreis, el màxim que respondran és que "ho hem de contextualitzar".

Esper que qualque dia en siguin ferits.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente