algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Una vaga ideològica?

Tots els advocats són de dretes? Tots els camioners són del PSOE? Tots els capellans són del PP? Tots els esportistes són del PI? Tots els ferrers voten UPyD? Tots els llanterners són comunistes? Tots els enginyers són d’esquerres? Tots els pagesos són franquistes? Tots els mariners són anarquistes?

Si has contestat que sí a alguna de les preguntes anteriors, és probable que et també creguis que tots els mestres i professors som nacionalistes d’esquerres, tal com ens vol fer creure la propaganda barroera de José Ramón Bauzá i Aina Maria Aguiló. Però si has contestat que no perquè saps que per tot hi ha de tot, no et costarà gaire adonar-te que aquesta afirmació és una bona mentida. No és més que una estratègia del Partit Popular per fer creure a la societat que la vaga indefinida dels docents és per motius ideològics, quan és just al contrari. És una vaga per demanar al Govern, que faci una política educativa per a tothom i basada en principis pedagògics, enlloc de prioritzar els seus principis ideològics per damunt la bona formació dels nostres fills.

Hi ha un consens social que els alumnes, en haver acabat l’ensenyament obligatori, han de dominar les dues llengües oficials i, almanco, una llengua estrangera. En això crec que no hi ha ningú que no hi estigui d’acord. El mal és que per aconseguir això, els experts ofereixen receptes que no són del gust de José Ramón Bauzá i companyia. Hi ha multituds d’estudis, alguns d’ells avalats per la mateixa Unió Europea, que demostren que la millor manera que els alumnes assoleixin els coneixements necessaris tant de català com de castellà és la immersió en català. I és així per diversos motius que l’espai que disposam aquí i ara no basten poder explicar. Però és així. Només dir que no s’aprèn només a l’escola i que tant els mitjans de comunicació com les interaccions socials són majoritàriament en espanyol.

Quant a la llengua estrangera, també està demostrat que només s’hi poden cursar matèries curriculars quan s’ha arribat a un cert nivell de coneixement. En cas contrari, no s’aprendrà la llengua i, a més a més, s’aprendrà menys de la matèria o matèries en qüestió. I tampoc no se n’aprendrà correctament si el professorat que l’ha d’impartir no és un model lingüístic suficientment bo, la qual cosa requereix, com a mínim, disposar del nivell C1, segons diuen tots els experts, i no el B2 amb el qual es conforma el Govern..

Bauzá, i el seu partit al darrera, duen a terme una política educativa totalment ideològica i partidista. Per la seva simple obsessió en contra del mallorquí, menorquí i eivissenc, volen privar els futurs alumnes a dominar correctament l’idioma de Ramon Llull i volen poder dir que han millorat el nivell d’anglès quan saben perfectament, que sense una feina prèvia de quatre o cinc anys de preparació del professorat i l’alumnat, això que volen fer no només no apujarà la capacitat comunicativa dels alumnes balears en la llengua de Shakespeare, sinó que, a més a més, farà disminuir els seus coneixements en les matèries afectades.

El sistema educatiu té molts de problemes, però aquest no n’era un. I no tan sols no han abordat la millora de la massificació a les aules , la manca de suports als alumnes més desafavorits, les infraestructures inadequades, ... sinó que han agreujat tots aquests problemes i n’han creat un de nou de molt i molt gros.

I el mateix podem dir de José Ignacio Wert i la seva LOMQE, que converteix el sistema educatiu en una carrera d’obstacles plena de revàlides, promou el capitalisme per sobre de la formació ciutadana i afavoreix l’ensenyament de la religió en detriment dels valors laics i aconfessionals.

El PP és un partit polític i, per tant, té una ideologia. Els mestres i professors som professionals, no som cap partit, i per tant no tenim una ideologia homogènia. La vaga no és per això. La vaga és pel bé dels nostres alumnes, perquè puguin assolir un nivell adequat en els dos idiomes oficials i perquè es millori cada dia l’aprenentatge de les llengües estrangeres, però d’una forma correcta i sense frissors que només aconsegueixen l’efecte contrari.

No és una vaga ideològica, per molt que s’entestin en dir-ho, és una vaga professional, que avantposa els principis pedagògics per damunt la ideologia retrògrada i anorreadora de Wert, Bauzà, Delgado, Aguiló, Camps i Estarellas. Els mestres i professors anirem a la vaga, consentirem en perdre el nostre sou pel bé dels nostres alumnes. I això hauria de quedar clar a tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

A ver "Jaume" te lo daré masticadito, ya que como "rater" no debes pasar de la primera línea.

No puedes quejarte de que la mayoría de la población considere a gran parte de los profesores nacionalistas de izquierdas, cuando tú mismo estás acusando TODOS a los que no son de tu cuerda, de fachas y circuleros.

Así mejor?

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Veig que els que teniu arguments els exposau, mentre els demés es dediquen a insultar.
Cosa normal, ben mirat, perquè qui no té res a dir, o ha de callar -que és el que convendria- o ha de fer potadetes perquè se li faci una mica de cas.

Valoració:37menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Interesante sarta de estupideces.
Teniendo en cuenta que viene de alguien que piensa que el que no es catalanista en Baleares, es del Círculo o facha, estamos ante un ejemplo más de la coherencia que rezuma esta fauna.

Valoració:-33menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 10 anys

El principi del mal prové de la maligna Castella,
i de la estupidesa dels nostres dirigents que
han admès que el castellà sigui llengua oficial.
La única llengua oficial ha de esser el mallorquí.

El castellà com a llengua estrangera ha de ocupar
el seu lloc darrera de l'anglès, alemany, francès,
italià, polonès, etc.

O sigui que de un milió de habitants només
seria necessari un 200 parlants de castellà i
amb això n'hi ha prou.

Valoració:6menosmas
Per Miquelet, fa mes de 10 anys

Natalia. Crec que no ets docent ja que no diries aquestes coses.... i és ver que la immersió en català asegura el domini de les dues llengües perquè crees una necessitat a unes persones que no la tenen , parlar,expressar-se,viure en català, una part de la seva vida. Si haguèssis tengut infants de diversa procedència que dominen els dos idiomes i el de ca seva sense cap problema, supòs no diries això.

Valoració:16menosmas
Per Miquelet, fa mes de 10 anys

Natalia. Crec que no ets docent ja que no diries aquestes coses.... i és ver que la immersió en català asegura el domini de les dues llengües perquè crees una necessitat a unes persones que no la tenen , parlar,expressar-se,viure en català, una part de la seva vida. Si haguèssis tengut infants de diversa procedència que dominen els dos idiomes i el de ca seva sense cap problema, supòs no diries això.

Valoració:10menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:6menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

Mirau: si una llengua no és pròpia o nativa, és una imbecilitat voler fer-la passar com si ho fós. L'anglès aquí no és ni propi ni natiu. L'espanyol ens l'hem de menjar per obligació segons la constitució, perquè diuen que és "el idioma de España libérrimamente tomado por los pueblos...blabla".

El que queda clar només passejant pel carrer és que tots els catalanoparlants dominen el castellà, fins i tot més correctament que els castellanoparlants, després d'anys d'immersió. I a més de l'evidència del dia a dia, hi ha estudis que ho mostren (http://www.arabalears.cat/balears/estudien-catala-dominen-castella-perfectament_0_990501041.html).

Si l'anglés tengués aquí presència social -interna, no turística- com ara televisió, ràdio... tendria sentit. Si no és un autèntic desbarat. En tot cas haurien de fer que els natius anglesos (perquè tenen per exemple un dels pares anglòfon) tenguéssin l'opció d'estudiar matèries en anglès. I els natius àrabs en àrab. I els xinesos en xinès, i així successivament. Això seria llibertat lingüística. I un desgavell mal d'organitzar també, no?

Cert que l'anglès és una llengua de comunicació internacional important i convé dominar-la. Idò comença per emetre en anglès per la tele, i llavors ja n'hi dones també a escola.

I per cert, jo vull poder triar: vull que els meus fills facin català i anglès i no vull que aprenguin castellà, tanmateix ja tendran una llengua de comunicació internacional. M'estim més que com a tercera llengua facin japonès o xinès per exemple. On he d'anar a demanar-ho? Qui defensa la meva llibertat lingüística?

La Natalia del comentari anterior no deu passejar massa.

Valoració:13menosmas
Per Jaume Llado, fa mes de 10 anys

Natàlia: aquí tens la referencia. No m'ho invent.
http://www.publico.es/espana/182543/aval-de-europa-al-sistema-educativo-solo-en-catalan

Valoració:29menosmas
Per Natalia, fa mes de 10 anys

"Hi ha multituds d’estudis, alguns d’ells avalats per la mateixa Unió Europea, que demostren que la millor manera que els alumnes assoleixin els coneixements necessaris tant de català com de castellà és la immersió en català"
¿Pero como se puede decir semejante majaderia y quedarse tan ancho?

Valoració:-28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente