algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Bauzá, beneficiari del desastre de Munar

L'apotecari de Marratxí és qui es beneficia del desastre de Maria Antònia Munar, com ja va treure molt de profit personal a la desfeta de Matas i de l'antiga guàrdia del PP a causa dels escàndols. No de bades a Bauzá li mancà temps l'altra dia per despenjar el quatre de Juame Matas del Consolat totduna que va saber que el Suprem l'havia condemnat a nou mesos. El gir involucionista que impulsa, que ja ha reduït el Consell de Mallorca a un decorat, que està esclafant la llengua pròpia dins l'àmbit educatiu en primer lloc i per tot arreu a continuació, que ha convertit l'austericidi en una destral per triturar tot el que s'oposi al gir cap a la dreta extrema, té camp abonat de desenvolupament dacvant cada nou desgavell a causa de casos de corrupció. La situació actual ja comença a recordar l'avanç de la dreta més dura a França a principis dels anys trenta pels escàndols que encoltaven el partit radical.

Bauzá, que aposta descaradament per la recentralització, per vol liliputitzat l'autonomia bealar, que vol retallar el nombre de diputats i tota l'estructura i competències de l'autogovern, és ben segur que baba en veure empresonada la presidenta d'un partit estrictament mallorquí que durant lustres fou mogtor a l'hora d'avançar i forçar a avançar a altres envers el màxim grau d'autonomisme possible. Un instrument de Madrid com Bauzá ha de gaudir com infant amb sabates noves davant tot el que està passant. Curiosament, la demanda presentada per l'oposició per la incompatibiltat del seu càrrec amb la seva farmàcia quedà del tot desdibuixat perquè pràcticament a les mateixes hores se'n duien Maria Antònia Munar cap a la carretera de Sóller.

És una llei històrica: el corc de l'involucionisme creix i s'enforteix enmig de les dsgràcies dels altres. Bauzá ho té ara tot al seu favor per rebaixar l'autogovern a l'alçada del betum: l'antic centre nacionalsita, escorxat; l'ala regionalista del seu partit, agenollada. Mentre, tots els intents de recontruir el centre autonomista encara es troben en estat embrionari i amb la natural prudència tal i com s'han posat les coses. Després del que li passà a UM després per la declara ció del comptable Llompart, que motiva l'escorcoll de la seva seu i a la pràctica el tancament del partit, és normal que els intents de reconstruir aquest espai polìtica vagin amb peus de plom. Per contra al PP de Madrid li cantà el tresorer (no un simple comptable), que aportà proves documentals, i alà no s'ha escorcollat la seu ni lis han imposat una superfiança ni res que se li assembli.

L'objectiu de Bauzá és fer carrera a Madrid. Se li posen molt bé les coses per poder aconseguir-ho. Abans haurà deixat aquí un solar. Els intents illencs de desmarcar-se de la prepotència i l'expoli de l'Estat central s'enfonsen enmig de garrotades. Munar, dins la presó. Bauzá, el gall de corral. I Balears camí de tornar a ser una província sense ànima i sense esperit: un desert enmig de la mar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys

Que Jaume Matas fou president d'aquesta Comunitat és un fet que ningú pot esborrar. Llevar el seu cuadre del Consolat ha estat una ignomínia, i més que ho hagin fet els seus antics companys de partit.

Valoració:-1menosmas
Per laprunavestidadedol, fa mes de 10 anys

Puc entendre que pugui haver-hi manca de personal, però trobo inacceptable les faltes gramaticals en tot mitjà de comunicació (si, tranquils que no sou els únics però que ho facin tots no lleva el fet de que estigui bé). Els anys van passant i no puc evitar veure les errades, a nivell gramàtic, que hi ha en pràcticament tot el que publicau.
Errors informàtics o amb el corrector, tothom els pot tenir, ara... com a mínim, s'hauria de corregir abans d'enviar-ho a impremta o publicar-ho en la versió digital.
És insultat, i em sap greu, però algú ho havia de dir.

Valoració:3menosmas
Per Tronxo, fa mes de 10 anys

Johny
Molt be , has tornad ha emprar sa parauleta (austericidi)
Crec que le te pots quedar en propiedad
Perú molt que tu i altres defensas na MAM no directament sino als fiscals , jutges, o diguent que en Matas la va fer mes grosa
Sa vertían es que ña MÁM es ahont li pertoca

Valoració:-3menosmas
Per ..., fa mes de 10 anys

És "Accept" i "ús", no "Acept" i "us" ("Accept les condicions de les normes d'ús i avís legal", no "Acept les condicions de les normes d'us i avís legal").

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente