algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Temor a una nova LOAPA

Temor a una nova LOAPA
En ambients nacionalistes i de l'esquerra a Balears hi ha temor que el Govern Rajoy estigui preparant en secret una nova LOAPA per "una nova harmonització" del procés autonòmic. Això, a la pràctica suposaria una passa contundent del PP cap a la recentralització de l'Estat. A l'Arxipèlag existeix la convicció que Bauzá es sumaria entusiasmat a aquesta iniciativa sense anar a pensar en el grau de perjudici que suposaria per a Balears, que "podria ser enorme", segons algunes fonts.

Tribunal de Comptes
Es comenta que dins el Tribunal de Comptes de Balears hi ha molt de disgust davant les intencions del PP de suprimir tots aquests organismes autonòmics i deixar-ne només un centralitzat a Madrid. S'ha de pensar que el Tribunal de Comptes té un estatus de funcionament molt autònom del poder polític. Els seus informes han estat importants, per exemple, "per detectar algunes de les magarrufes de Jaume Matas", afirmen fonts de l'oposició. Si just hi hagués un sol tribunal a la capital, moltíssimes qüestions quedarien diluïdes o enfosquides. El mateix es pot dir de l'eliminació de les oficines autonòmiques del Defensor del Poble.

Mesquida, "desaparegut"
Dins el PSIB hi ha molta estranyesa amb Joan Mesquida. Va per Madrid cercant adeptes per ser secretari general del PSOE, però a la seu de Palma fa mesos que no el veuen. Hi han socialistes que asseguren que la darrera vegada que trepitjà la seu central del carrer Miracle va ser el passat abril. No l'han tornat a veure. I això que aspira a ser el successor de Rubalcaba.

Francina fa de pont
Francina Armengol
està fent de pont entre Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro per la negociació del document federalista que té previst aprovar el carrer Ferraz. Francina es troba en una posició privilegiada, ja que és l'única capdavantera d'aquest moviment que ha donat sempre suport a Rubalcaba. La resta són els socialistes catalans, valencians i andalusos, en la seva gran majoria partidaris en el seu moment de Carme Chacón. Ara Armengol és el pont entre tots ells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Comentarista, fa mes de 10 anys

Normal que aquest aspirant d'en Mesquida, si vol gratar poder poder, "passi" de la seu d'aquesta colònia arraconada que només serveix -des del punt de vista nacionalista espanyol socialista o pepero (tant és)- per extreure un bon capital d'imposts que llavors Madrid redistribueix a les comunitats espanyoles susidiàries.

Aquest paper que es diu aquí que fa n'Armengol, amb un psoe en franca decadència, és radicalment penós. Federalisme misses dites, federalisme que no mai han practicat quan han estat al poder, federalisme en un país i en un partit en què no n'hi ha. Psoe en ple naufragi i n'Armengol recollint poalades d'aigua...

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente