nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

L'arxivament de les multes d'El Cosso

L'anul·lació de les multes de 5.000 euros imposades a joves d'El Cosso per Delegació del Govern arrel de les festes de Sant Agustí del 2011 han de moure a la reflexió sobre les conseqüències que poden tenir els excessos en l'ús de l'autoritat.

Aquest afer ha mogut la intervenció de missers, de funcionaris i de responsables institucionals, ha causat unes despeses no gens menyspreables i ha duit la tensió a Felanitx. Hi va haver mobilització a l'Ajuntament d'aquesta localitat, amb el pertinent informe, el Consell també es mobilitzà després que la seva presidenta, Maria Salom, passàs una mala estona a la festa i també Delegació del Govern, que va fer exhibició de la seva potestat sancionadora. I tot a causa de l'afany dels polítics d'assolir el màxim protagonisme d'una bulla on ja és prou sabut i és tradicional que el jovent en fa de les seves.

Finalment, ha arribat l'anul·lació de multes. A les institucions els ha costat més la corda que el bou i en conjunt tot té un clar aspecte de ridícul, de sobredimensionar les coses. Les democràcies s'inventaren per llevar ferro a les expressions de protesta popular, sobretot quan es tracta de festivitats estiuenques, no per confondre una bauxa amb una desfilada militar a toc de corneta on tothom ha de fer una bondada. La festa del Cosso continuarà, tot i el malestar dels que voldrien que aquesta expressió ciutadana fos tan disciplinada com una processó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cavallet, fa mes de 10 anys

Som de Felanitx i opin que ni uns ni els altres treuen cap enlloc. Així com jo ho veig, ambdues parts han exagerat molt: uns judicialitzant els "excessos" d'una festa i els altres sobreactuant en els seus papers de víctimes innocents que no han romput mai un plat. I tanmateix coincideixen en l'essencial: en la intolerància. Esper, debades, que se'm respecti l'opinió.

Valoració:-6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

"Arran de les festes", no "arrel de les festes"

Valoració:3menosmas
Per Arxivament, fa mes de 10 anys

Arxivament, no arxiu.

Valoració:6menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 10 anys

Com sempre, són molt bons per fer perdre el temps a la gent, i demostren que per fer el ridícul, si que hi ha doblers.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente