cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Espionatge: Bauzá n'era el president

Dins el PP es parlava molt del cas d'espionatge al PSIB pagat pel PP Balear el 2010, segons va admetre el propi portaveu del partit, Miquel Ramis, que aleshores era el secretari general. El president a tots els efectes era José Ramón Bauzá "i no se'n pot escapolir d'aquesta responsabilitat". Bauzá fou nomenat president per la junta directiva regional just després de la dimissió de Rosa Estaràs, fet que es produí l'11 de setembre del 2009. És cert que el congrés del PP que nomenà Bauzá tingué lloc el març del 2010, però ja exercia de president efectiu des de mig any abans. "Bauzá no pot venir amb la comèdia que no controlava el PP quan es produïren els fets. Estava en les seves mans des de bastant abans", indicaren aquestes fonts.

"Foc amic". Un altre comentari molt escampat ahir en el PP és que aquesta filtració a un diari digital "té tota la pinta de ser foc amic. Surt de dins per perjudicar a algú de dins". La professionalitat de l'agència de detectius Cavanach, que va fer la feina queda fora de tot dubte, "és indiscutible". Cal tenir present que ja en els anys vuitanta es va comentar que el PSOE de Calvià, quan el batle era Paco Obrador, va contractar aquesta agència per a vigilar el secretari de l'Ajuntament d'aleshores, que estava enfrontat amb la primera vara. Aquesta agència té les seves oficines en plena Avinguda de Jaume III de Palma.

Gelosia de Bauzá envers Isern. La decisió de Mateu Isern de congelar els imposts de Cort s'interpreta en alguns cercles com una subtil galtada a José Ramón Bauzá. La relació entre ambdós dirigents és molt tensa i Bauzá ha intentat deixar-lo a un costat, "per gelosia", diuen dins el PP. A Cort es comenta que "tot es deu a una bona gestió, a feina ben feta, sobre tot per part del regidor Julio Martínez". Altres, però, estan segurs que hi ha una clara intencionalitat política. Mateu Isern manté unes relacions de gran cordialitat amb la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, mentre que s'han refredat les que mantenia amb Bauzá. De fet, quan Cospedal va prendre possessió com a presidenta de Castella la Manxa el juny de 2011, Mateu Isern va ser un dels pocs batles de capital de província que foren expressament convidats

Bauzá, a la UIB. Dilluns tendrà lloc la solemne presa de possessió de Llorenç Huguet com a nou rector de la UIB. El president Bauzá ha anunciat la seva presència a l'acte. Anirà tot pels cànons que pertoquen o hi haurà renou a causa de la política lingüística del president? Cal recordar també que el Consolat li deu 23 milions a la Universitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.