cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

El poder de Delgado

Dins el PP es comenta que el conseller de Turisme "té cada cop més poder dins el Govern. En el fons, és el que comanda perquè fa anar els altres allà on a ell l'interessa". S'ha vist recentment amb l'autorització perquè els hotels de la Platja de Palma puguin créixer dues plantes. També el cas Ràdio Calvià ha entrat en via morta quan molta de gent el veia imputat. Fa uns mesos José Maria Rodríguez no va poder aturar el cas Over Marketing i dimití de delegat del Govern. Pere Rotger també perdé la presidència del Parlament. A Delgado no li ha passat res. Es recorda l'afer dels testicles del cérvol. Fa més de mig any el PSOE demanà al Congrés que el ministre de l'Interior informàs si Delgado tenia els permisos de caça major i a quines autonomies podia matar animals de gran mida. Resposta de Madrid: silenci. Delgado esta protegit. Diuen que té al darrera alguns empresaris de molt de pes. Per això el conseller imposa la seva llei: a l'ombra dels encontres del Círculo Balear amb la Conselleria d'Educacio hi és ell. Diuen dins el PP: "En les qüestions importants pesa més que el quartet Bauzá-Gómez-Fons-Juaneda".

Un director de banc. Es comentava ahir pels voltants del Consolat que el nou tresorer de la Comunitat Autònoma, que està a punt de ser nomenat, "serà un director de banc". També es deia que és una persona propera a Bauzá.

A Can Alcover. Els dirigents socialistes que participaren dijous a la cimera federalista anaren després a sopar a Can Alcover. Volgueren tenir així un detall amb l'Obra Cultural Balear, conscients de les grans dificultats econòmiques que entrevessa en l'actualitat. Hi anaren, entre d'altres, Francina Armengol (PSIB), Pere Navarro (PSC) i Ximo Puig (PSPV).Per cert que l'empenta federalista pot tenir nous adeptes dins el PSOE. Estan previstes reunions amb els màxims responsable socialistes d'Andalusia i Astúries, com a una primera passa. Les grans dificultats de cara al projecte federalista es troben a les dues Castelles, Extremadura, La Rioja i, sobre tot, Madrid, on no en volen ni sentir la olor.

Republicans. El PSIB i el conjunt del PSOE va molt alerta de no parlar de república en les seves apostes federals. Però no passa el mateix en les Joventuts Socialistes, on la idea republicana va guanyant adeptes. Aquest és un debat que es podria transmetre al si dels socialistes en no pocs mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

En Delgado, des des primer moment, fou qui posà sa seua gent en es llocs importants de s'organigrama des govern (em sembla que, per exemple, sa qui pegà sa clatellada an en Pau Mas és des seu cercle) i es va fer sa farsa que en Delgado i en Bauzán estaven enfrontats i en sortia guanyant es segon però ja veis

Valoració:9menosmas
Per Lady Destral, fa mes de 10 anys

El psoe, en qualsevol de les seves versions, és la imatge personificada de l'oportunisme centralista disfressat de progressisme.

El federaisme del psoE s'ha pogut veure cada vegada que han governat.

Només són federaliste -ep, no tots, només quatre moixos- quan no graten poder i quan van a la baixa. Perquè hi van, a la baixa. Guanyat a pols amb incomptència, iinoperància, figurera, irresponsabilitat i mans foradades. I als socis que els han aguantat l'ansa i a cadira, haurien fet més bon camí a l'oposició.

Ep, tot això no vol dir defensar el pp. Perquè tot d'una que els critiques treuen aquest argument. No en tenen d'altre.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente