cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Llet, ous i medicines

Membres del Govern Rajoy ja han fet les primeres insinuacions: s'acosta una nova apujada de l'IVA, en aquest cas del reduït. Afectarà a menjar bàsic, com puguin ser la llet i els ous, i a medicines o cadires de rodes, per posar l'exemple de fins on arriba la submissió de Moncloa a les ordres de Brussel·les i Berlín. A sobre, Mariano ha acceptat revisar el sistema de pensions, una altra ordre taxativa i imperial dels que de bon de veres comanden a Europa. Tot i així, l'ordre de Moncloa és que tothom estigui satisfet perquè s'ha esvaït el perill d'intervenció.

Aquesta afirmació ja supera el llindar del cinisme. O no és estar intervingut de fet apujar l'IVA a productes de primera necessitat o impulsar el desmuntatge del sistema de pensions per ordre forana, interessada i amb ínfules d'imperials?

L'actual PP és la imatge del patetisme. Tant a nivell estatal com balear. Bauzá és a Rajoy el que Rajoy és a Merkel. Submissió absoluta. Tant de bo, però, que Madrid no té previst incrementar l'IVA turístic. Això almanco garanteix que la principal indústria balear no se'n ressentirà. En la mateixa línia va la frenada als imposts "verds" decidida per Bauzá. Però ara es veu a quin preu serà possible mantenir una oferta turística competitiva. La càrrega anirà sobre la llet que prenen els nins, les cadires de rodes i els medicaments dels padrins i els ous dels adults.

Tot sigui per pagar deute des d'un vinclament com no s'havia viscut mai.

La cara de vinagre que posa Rajoy a les fotos és el més clar auguri que ja s'ensuma una derrota electoral sense precedents quan arribi l'hora. És un mans fermades conscient del seu drama. Cal recordar que Mariano arribà al poder prometent tot el contrari del que està fent. Qui no s'immuta és Bauzá. Sembla tan content com sempre, com si no l'afectàs aquest desastre. Mai no s'havia vist tanta insensibilitat d'un governant davant el patiment dels seus ciutadans. És un inconscient enmig d'un tsunami. Un peix incapaç d'entendre que les persones normals s'ofeguen enmig del pànic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

No augmenten s'IVA turístic perquè volen una terra prostituïda, perquè per altra banda no es posa cap facilitat a s'agricultura ni a s'establiment de cap activitat industrial (sector secundari)

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente