algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El Lobby, amb dents i ungles per Munar

El Lobby per la Independència ha sortir en defensa de Maria Antònia Munar i l'extinta Unió Mallorquina amb dents i ungles. L'organització que encapçalen Jaume Sastre i Josep Palou fa, a la seva plana web, una detallada biografia de l'expresidenta del Consell amb les aportacions que va fer a la llengua i la cultura de Mallorca. També hi apareixen crítiques corrosives cap a les institucions i persones que l'acusen. Es compara la "persecució" d'UM i Munar amb la de CiU i Convergència.

El judici de Munar. Fonts del TSJIB, que donaven ahir per "seguríssim" que el misser de Maria Antònia Munar presentarà recurs a la decisió d'iniciar la vista oral el pròxim 19 de juny, indicaren que "és pràcticament impossible que sigui acceptada". S'ha de pensar que si ara s'ajornàs "ja no es podria celebrar fins ben entrat el 2014". Els propers mesos ja estan molt carregats. Per exemple, el setembre s'ha de desenvolupar la vista oral del cas Cala Llamp, que es perllongarà durant al menys dues setmanes. Aquest afer és el de les dobles vendes de solars a Andratx.

Dues sentències no fermes. En cercles jurídics hi havia ahir molta preocupació pel que li pot passat a Maria Antònia Munar. Alguns experts recordaren que dues sentències de presó, encara que no siguin fermes, poden comportar l'ingrés al centre penitenciari. Si el judici de Can Domenge comença finalment el dia 19, la sentència es podria fer pública a finals de juliol o principis de setembre.

Serveis de Patrimoni. Tot indica que els serveis de Patrimoni de la Comunitat Autònoma patiran un canvi dins l'organigrama del Govern. Fins ara depenen de la Secretaria General de la Conselleria d'Hisenda però aviat podrien dependre directament de Tresoreria. A efectes dels ciutadans aquest moviment sembla no tenir cap importància, però per a la burocràcia interna de l'autogovern sí que en té, perquè obliga els funcionaris a una notable readaptació per a garantir el funcionament del servei.

Distanciament. Es comenta dins el PP que el president Bauzá i el batle Isern cada cop estan més distanciats l'un de l'altre. Ja n'hi ha que diuen que pràcticament s'ignoren. La raó de fons es trobaria en gelosies de cara a les eleccions del 2015. Bauzá veu a Isern com un competidor per a ocupar la seva cadira, en cas que les perspectives electorals siguin molt fluixes per al PP l'any que ve. També s'ha de tenir present el desgast que podria patir Bauzá per la qüestió de la farmàcia a mesura que avanci el procediment judicial obert al TSJIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Ni "català", ni "Lengua Española", se ha de dir mallorquí i a lo
altre castellà.
Per ara la nostra llengua no té un nom i el nom
més apropiat històricament seria "llengua espanyola",
traduït àl castellà seria "lengua espanuela".
Fixa-te que els castellans no li diuen a la seva llengua,
"lengua hispana" de Espanya.
El terme "espanyol" deriva de Hispaniola o Hispania Citerior.

Els principals dialectes i subdialectes de la nostra llengua són:
alacantí, alguerès, andorrà, apitxat, barcelonès, capcinès, castellonenc,
català, eivissenc, lleidetà, mallorquí, menorquí, pallarès, ribargoçà,
rossellonès, salat, tarragonès, tortosí, xipellà.

Valoració:-14menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:6menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

Conclusión de Palou & Sastre S.L.: El robo masivo al pueblo está justificado cuando se hace por una causa nacionalista.Por eso, Bárcenas debe ir a prisión y Munar o Pujol disfrutar de lo robado.

Valoració:2menosmas
Per María, fa mes de 10 anys

Qué asco los unos (UM) y los otros (los separatistas de siempre). Al fin y al cabo, todos delincuentes condenados por la justicia.

Valoració:-10menosmas
Per Pistatxo, fa mes de 10 anys

Aquests del Lobby tenen més raó que un sant, i així els va, com Munar, exactament. No trigaran gaire a reunir-los enllà on tots ja sabeu, que això és la democràcia a l'espanyola. Ah! I a la infanta, i a Bárcenas, ni els mireu!!!

Valoració:7menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys

Si el batle Isern és prou viu, marcarà bé la distància amb un president que, a diferència d'ell, no té connexió amb el poble, que sembla ESTRANY al seu poble.

Batle, vigilau la qüestió lingüística. No us deixeu manipular pel feixisme catalanofòbic. Protegiu el nostre patrimoni més apreciat. A Palma, encara quedam molts de catalanoparlants que estimam les nostres arrels i volem conservar allò que ens identifica col·lectivament.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente