algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Sansaloni: tard i malament

Després de dues setmanes d'escàndol, estirades al Parlament i anuncis de querelles, el novell conseller Martí Sansaloni donà ahir la passa de fer fora el gerent de l'Hospital d'Inca, Fernando Navarro, per la mort d'Alpha Pam. Amb aquest afer, Sansaloni ha donat proves d'una alarmant manca de reflexes, accentuada per les tebieses del president Bauzá, que es desmarcà de seguida d'una qüestió tan poc agradosa.

Finalment, ha vengut la destitució del màxim responsable del centre i l'obertura d'expedient disciplinari a tres empleats: una coordinadora, una doctora i un infermer. A hores d'ara, resulta una manera molt flonja de sortir del pas. Navarro paga els plats romputs i s'empaperen subordinats que tenien ordres polítiques de tractar de manera "diferent" les persones sense targeta sanitària.

La pregunta és perquè ha badat tant el Consolat. Prendre decisions l'endemà que es coneguessin els fets hauria apaivagat moltíssim el problema. No ho feren. Fugiren del conflicte. El cas del jove senegalès esclatà mentre en altres àmbits es parlava de privatització d'hospitals públics, de negociacions amb companyies d'assegurances i de temor per com poguessin reaccionar els treballadors sanitaris i l'oposició d'esquerres. Aquesta és l'explicació més coherent de la pèrdua de reflexes del conseller. Un jove mal atès es convertí en possible detonant dels moviments actualment subterranis dins el PP en matèria de privatitzacions de la sanitat pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.