algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Política a les aules

Fa un parell de setmanes Aina Maria Aguiló acusava els professors de fer política dins les aules. Al seu moment ja ho vaig comentar. El tema d'avui és que és el seu mateix govern qui es regeix únicament per raons polítiques en temes educatius.

Efectivament, el Partit Popular, amb els seus decrets i projectes de llei, sembla que es mou només per ideologia i deixa de banda qualsevol motivació pedagògica.

L'anomenada llei de símbols és una legislació feta a mida per acoquinar els docents i no permetre'ls discrepar de les mesures del Govern. S'amenaça amb multes aquells qui gosin exhibir un símbol de protesta o en pengin un al seu centre. És una llei feta de la por. Tenen por del professorat i per això fan tant com poden per obligar-lo a tenir la boca closa. I això no és fer política a les aules?

Quant al decret de trilingüisme, denota un capficament malaltís en contra de la llengua catalana. Primer de tot es varen inventar la lliure elecció de llengua a Infantil i primer cicle de Primària. Com que els pares no triaven fer la lectoescriptura en castellà varen allargar el termini i es varen gastar 18.000 € en cartes per provar de convèncer-los. Així i tot varen fracassar. Seguiren amb el decret de multilingüisme, al qual es podien acollir els centres que volguessin. Un altre fracàs, s'hi varen apuntar poquíssims centres. I ara, directament, volen imposar el seu model amb el decret de trilingüisme. Com que la tria no ha anat cap enllà on ells volien, incompleixen, una vegada més, el seu programa electoral i aproven l'extinció del decret de mínims que havia elaborat el mateix PP.

Cal recordar que el seu programa proposava la lliure elecció de llengua, no la imposició del castellà i l'anglès, com volen fer ara. A més a més, hi ha un munt d'estudis pedagògics i opinions d'experts que alerten que no hi ha cap base científica per seguir en aquesta línia.

El govern de José Ramón Bauzá passarà a la història com aquell que no va saber resoldre els problemes de les Illes Balears i, a més a més, en va crear d'altres.

El principal problema que tenim és la crisi econòmica que ens ofega. En lloc de posar fil a l'agulla i dedicar-hi tots els seus esforços, es dediquen a dividir i crispar amb la llengua, un tema que estava consensuat des de feia anys i amb el qual no hi havia confrontació.

Mentre, fa una política econòmica sense cap ni peus, amb l'únic objectiu de reduir el dèficit al cost que sigui, maldament això signifiqui reduir prestacions socials, expulsar gent del mercat laboral i apujar imposts i taxes a granel. Una política econòmica que no agrada a ningú. Ni tan sols a la dreta sociològica, que veu que l'augment de la càrrega competitiva i la manca d'inversions públiques els restarà competitivitat.

No valdria més que deixassin en pau la llengua i l'educació i s'esforçassin a treballar per una política econòmica en benefici dels ciutadans? O s'estimen més seguir centrant-se en la tasca d'introduir la seva ideologia dins les aules?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

"...és el seu mateix govern qui es regeix únicament per raons polítiques en temes educatius". Raons polítiques, sí, però de quin tipus de política? Perquè es professorat també en fa, sa diferència és que uns la fan destructiva o repressiva i es altres la fan constructiva. Alerta en donar un sentit pejoratiu an es mot "política"

Valoració:1menosmas
Per csv, fa mes de 10 anys

Tendrien que estar empegaits del desastre que fan. son uns incompetents.
Guarda de dictadors.

Valoració:11menosmas
Per Andreu, fa mes de 10 anys

Tens molta raó: res de llibertat d'elecció, imposició del castellà i de l'anglès. No a la imposició del castellà!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente