algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

L’ètica i l’aritmètica

Recorden la història d'IB3, la televisió de les Illes? La nova història d'IB3 comença amb el tancament de la Televisió de Mallorca, que depenia del Consell Insular, com tots recordaran, però tenia tres inconvenients: en primer lloc, era modestíssimament econòmica comparada amb el que costava IB3; dos, tenia alguns tics catalanistes i, el tercer, ni la direcció ni la plantilla no tenien cap compromís de docilitat amb el nou govern.

Els sistemes són democràtics no només perquè els ciutadans votin cada quatre anys, sinó perquè els governants elegits funcionen democràticament i aquest comportament es trasllada a totes les institucions que d'ells depenen. Recorden les promeses que va fer Bauzá garantint la imparcialitat a l'hora de designar el director general d'IB3? Vostès s'imaginen David Cameron designant com a director de la BBC el vicepresident del seu govern? A Anglaterra això seria un escàndol de tal magnitud que allà no hi ha govern que ho pogués resistir. Aquí sí. I això és el que explica, entre altres fets, la docilitat amb la qual es va fer l'externalització dels informatius i l'acomiadament d'una part de la plantilla de la televisió fet per la pròpia empresa beneficiària dels serveis externalitzats.

O la laxitud permesa pel que fa al compliment del pressupost del 2012, que havia de ser de 30 milions d'euros i que ha acabat per sobre dels 45, just un 50% més del previst. D'això en podríem dir retallades al contrari.

Amb la sanitat i l'educació cal ser més estrictes, o amb altres partides, com les ajudes als discapacitats, però amb la televisió pública i amb els concessionaris dels serveis informatius, nucli cabdal del valor polític de la televisió autonòmica, el que cal és el contrari. No es facin més preguntes, em creguin: tot plegat és una qüestió d'entendre la democràcia com una forma de comportament on la dignitat i l'ètica són els principis essencials, o com un simple model aritmètic en el qual, just segons els resultats, és possible aconseguir el poder polític. I utilitzar-lo, és clar, sense més limitacions morals que les que imposin els resultats matemàtics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.