cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

L’any que ve també hi haurà un conte per Nadal

És probable que ja sapigueu per què la petita Nadia Nerea és una heroïna de set anys que viu a Biniali. Potser l'heu vista aquests dies, fent zapping, per programes impossibles. Per ventura ja heu sentit la magníficia versió de l'All you need is love que han fet Jaime Soriano (ex Sexy Sadie) i altres estrelles del firmament indie per mirar de fer-la trending topic i retornar-nos-la a la ment. En el meu cas ho va fer un amic, pel Facebook, quan va penjar un post que em va fer revenir al cap una entrevista amb son pare, en Fernando, i ella mateixa, en un especial d'estiu que fèiem amb la ràdio, a la plaça del seu poble. I el mateix nus a la boca de l'estómac, el mateix esforç per no amagar al micròfon l'emoció i alhora fer-la continguda, el mateix astorament davant l'esforç titànic d'uns pares que des de pràcticament el principi han anat aconseguint esborrar els successius desenllaços diagnosticats i inapel·lables -tots fatídics- i escriure'n un altre. Aquests dies han tornat a estar en aquestes: a reinventar una ziga-zaga que prorrogui l'esperança uns anys més.
Per si cada vegada que la història us ha passat per davant heu girat instintivament la cara, el monstre es diu tricotiodistròfia, i tot -una vintena de petits malalts en tot el món, Nadia Nerea la primera a tractar-se, un equip d'investigadors nord-americans d'elit que hi dediquen una hora a la jornada, que és el que fins ara han pogut anar pagant...- sembla com de llibre de ciència ficció. I la peripècia dels pares esdevé una lluita dramàtica i tràgica, en el sentit més clàssic, i ho llegiríeu escrit de Paul Auster i hi encaixarien, ves si no.
Es veu que han tornat a guanyar temps al temps. L'operació s'ha de fer a mitjan gener, i l'empenta econòmica que els faltava l'han tornada a aconseguir in extremis. És evident que el problema no són els doblers, però fan falta -en tornaran a fer falta, segur- per continuar enfrontant-s'hi, per tornar a fer bocins les darreres pàgines i maquetar-ne un altre plec que, incansables, tornaran a esmenar abans de llegir-lo del tot. I per molts d'anys.
Periodista

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.