nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Fer callar les campanes

Allò que estranya més de l'afer del campanar de Mancor -silenciat davant l'amenaça d'un veí insomne- és que hagi tocat durant tant de temps. El progrés per aquestes contrades s'ha materialitzat sovint en accions com aquesta. I si és ben vera que probablement el doctor Estivill també donaria la raó al beneït instigador de l'apagada, també és cert que els repics ja sonaven molt abans que l'individu en qüestió vingués al món. D'acord que aquest darrer argument es desmunta just fent memòria de les activitats que quan tu i jo vàrem néixer no només eren legals, sinó que estaven més que ben vistes, hi podem pensar mentre fas un cigarret -al carrer, òbviament. Tant hi fa: trobaríem els mateixos arguments per rebatre els mètodes que propugna Estivill, començant per la idea que escampa ara el guru del Bon Dormir que si volem trobar-nos amb Morfeu de manera assídua i reparadora hem d'aconseguir convertir ca nostra en una espècie de convent -sense so de batalls, és clar- tres hores abans d'anar a jeure.

La suspensió nocturna de les campanes no ens ve de sorpresa. Fa poc llegíem que un jutge aragonès havia ordenat silenciar un gall que vivia en un corral de Benasc perquè cantava massa prest i molestava els convilatans -sobretot en una determinada època de l'any, més concorreguda-, i una mica més amunt, a Cerler, la madona d'una casa de menjars ens explicava com s'havien desmantellat estables de pobles veïns perquè algunes famílies d'estiuejants -residents ciutadans que passen la temporada allà dalt- trobaven de mal gust els excrements d'èquid damunt dels preciosos carrers empedrats de la zona. Com que el bon i el mal gust és sempre relatiu -pensam en els aficionats a la taxidèrmia, els incondicionals de la música country americana o en els caçadors de cérvols, entre d'altres-, sempre mena qui s'ho pot pagar.

Pel que fa al mancorí aqueix que ha aconseguit fer callar les campanes, convendria estar al cas, i escatir si ara que ja no l'emprenyen els quarts i les hores ha aconseguit dormir a pler tota la nit. Si és així, ens podrem felicitar. Sense conèixer cap detall de l'individu, sospitam que continuarà havent de menester la pastilleta.
Periodista

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 11 anys

A Eivissa, per desgràcia, sa cosa és ben diferent i es propietaris de discoteques tenen més poder que es representants democràticament elegits. Basti dir que un des locals que més molèsties causa és des clan més conspicu de s'illa

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente