algo de nubes
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 10.68°
10°

Lliçó a Felanitx

En uns moments en què la crisi econòmica serveix per justificar la involució institucional i la demolició de l'estat del benestar, el Comitè en Defensa de les Festes de Felanitx ofereix una petita glopada d'aire fresc. No tot està perdut mentre hi hagi imaginació i il·lusió per fer coses.

El comitè ha organitzat una subhasta amb obres cedides per artistes mallorquins de renom destinada a recaptar fons per pagar el procés judicial que s'ha obert contra els encausats pels incidents d'El Coso de l'any passat. La tasca del comitè de cercar suports resulta tan admirable com la solidaritat que ha trobat d'immediat per defensar el col·lectiu alternatiu de les festes de Sant Agustí.

Tanmateix, la iniciativa resulta exemplar quan demostra que la cultura és útil pel poble. Aquelles autoritats descregudes que pensen que sense doblers públics no hi ha cultura i que priven per motius ideològics els creadors illencs de la dimensió internacional de l'Institut Ramon Llull, comprovaran que a Felanitx, com a la resta de l'Arxipèlag, la vida continua molt a desgrat seu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 11 anys

A què ve sa penúltima frase en anglès, Berenguer?

Valoració:1menosmas
Per Berenguer, fa mes de 11 anys

Actualment els catalanoparlants hem de viure al marge d'aquest desgovern.

Això no és un Govern, sinó una Junta de politicutxos dictada des de Madrid, amb un virrei al capdavant que va tot lo dia amb els calçons al nivell dels turmells i amb la bandera de la Metròpoli brodada al cul.

I això ens ha de representar?

Això només representa la potència colonial que DE MOMENT ha guanyat per lús de la força el domini d'aquestes illes.

Però no governa ni ho fará la gent que hi habita.

Com més s'enteferrin en furtar-nos els drets culturals que ens mereixem com a nació, més caparruts serem en paralr, escriure català, en demanar-ho tot en català i en NO ACCEPTAR LES ORDRES DE LA METRÒPOLI.

Als indígenes d'aquestes illes se'ls ha acabat la paciència.

KEEP CALM AND SPEAK CATALAN
SOM I SEREM

Valoració:2menosmas
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 11 anys

La democràcia és de cada vegada més directa i participativa. Mirau per on, Colòmbia ens en dóna un bell exemple: tenen una web on tots els ciutadans sense distinció poden participar i aportar les seves idees i comentaris a les negociacions entre govern i FARC que han de conduir a la reconciliació nacional.
A aquestes illes hem tengut el mal fat de caure en les urpes de governanats per als quals les urnes només són un tràmit perquè pensen, no sense raó malauradament, que la política es decideix als despatxos de Madrid. Aquesta és la dinàmica que com a poble amb voluntat de ser lliure tenim l'obligació de trencar.

Valoració:9menosmas
Per Cavallet, fa mes de 11 anys

VISCA FELANITX!
I SA QUICA DIU QUE NOOOOOOOOOO!

Valoració:9menosmas
Per Arrom, fa mes de 11 anys

Molt be Felanitx, amb actes com aquest es fa poblé, es fa pais.

Valoració:10menosmas
Per Hi veis la diferència?, fa mes de 11 anys

Això sí que és solidaritat i no el que fa el Govern de Madrid amb la recaptació d´imposts a Catalunya i les illes!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente