1822
05/04/12 0:00
Eulogio Santander, des de la Cort, a Madrid, feia obsequi al ciutadà de Palma Domingo Estela d'un breu quadern manuscrit sobre la fabricació de gelats. Al final, hi afegia: "Tot el que es troba contingut en aquest llibret ha estat fet en el Palau de sa Majestat i copiat dels millors artífexs de la rebosteria de la reial residència i és perquè en pugueu disposar a casa vostra". Es tracta d'una vintena de receptes, des del clàssic mantecado fins a la crema de vermells d'ou, passant per sorbets de fraula, de flor de taronger, de cafè, de moscatell, d'albercoc, de melicotó, de peres d'aigua, de codony, de poma, de xocolata, de marrasquí, de totes fruites, amarg, castanya, etc. Dolços gelats que ens parlen del que aleshores es feia per Europa.
També a Opinió
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- L'’ambaixador cultural’ nomenat pel PP de Cort diu «que le follen a España»
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
- L'Ajuntament de Palma demana la destitució immediata del regidor de Mobilitat
- Gabriel Florit, compromís autèntic amb la poesia i la llengua
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.