algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
23°

1822

Eulogio Santander, des de la Cort, a Madrid, feia obsequi al ciutadà de Palma Domingo Estela d'un breu quadern manuscrit sobre la fabricació de gelats. Al final, hi afegia: "Tot el que es troba contingut en aquest llibret ha estat fet en el Palau de sa Majestat i copiat dels millors artífexs de la rebosteria de la reial residència i és perquè en pugueu disposar a casa vostra". Es tracta d'una vintena de receptes, des del clàssic mantecado fins a la crema de vermells d'ou, passant per sorbets de fraula, de flor de taronger, de cafè, de moscatell, d'albercoc, de melicotó, de peres d'aigua, de codony, de poma, de xocolata, de marrasquí, de totes fruites, amarg, castanya, etc. Dolços gelats que ens parlen del que aleshores es feia per Europa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.