Eulogio Santander, des de la Cort, a Madrid, feia obsequi al ciutadà de Palma Domingo Estela d'un breu quadern manuscrit sobre la fabricació de gelats. Al final, hi afegia: "Tot el que es troba contingut en aquest llibret ha estat fet en el Palau de sa Majestat i copiat dels millors artífexs de la rebosteria de la reial residència i és perquè en pugueu disposar a casa vostra". Es tracta d'una vintena de receptes, des del clàssic mantecado fins a la crema de vermells d'ou, passant per sorbets de fraula, de flor de taronger, de cafè, de moscatell, d'albercoc, de melicotó, de peres d'aigua, de codony, de poma, de xocolata, de marrasquí, de totes fruites, amarg, castanya, etc. Dolços gelats que ens parlen del que aleshores es feia per Europa.
1822
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
De moment no hi ha comentaris.