algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La memòria d’Emili Darder

Una marxa de torxes recorrerà divendres el trajecte entre la Feixina i el cementeri de Palma, lloc on va ser afusellat el darrer batle de la Palma republicana, Emili Darder, ara fa tres quarts de segle. Ha passat molt de temps, però l'obra i l'exemple de Darder continuen vius en la consciència col·lectiva dels ciutadans. En hores tan difícils com les actuals, de canvi de valors i de foscor envers el futur, és bo reeixir les immutables columnes de la memòria, el llegat d'una generació que es va mantenir ferma fins al final. Els principis que defensaven foren brutalment esborrats durant dècades, però ressorgiren amb més força que mai i els que se sacrificaren per defensar-los es convertiren en mites.

En totes les èpoques de l'esdevenir humà hi ha etapes en què els valors més preuats semblen retrocedir. Però tard o d'hora arriba el nou impuls que els fa avançar més i més. Les torxes per Darder són la flama imparable d'un poble que mai no renunciarà a ser-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí de soca arrel, fa mes de 12 anys

Quina manca de sentit de ridicul.
Només els hi falta la caperutxa i ja tenim el nostre Ku klux klan pagès.
N'hi d'altres de maneres d'homenetjar a les persones.
Però clar, els independentistes catalans van homenatjar en Lluís companys amb una marxa de torxes i noltros no podíém ser menys.
Faltaria més!!!

Valoració:-13menosmas
Per Ciutadà de la CAIB, fa mes de 12 anys

El batle Darder és patrimoni de totes i tots els ciutadans de les Illes Balears, ben especialment dels de Ciutat. Visquè com vertader intel·lectual i com home proper a la societat civil. Professional de la Medicina, exercí el càrrec d'epidemiòleg. Fou treballador infatigable al servei de la Medicina Preventiva. Promotor cultural, va dur el progrès a les escoles, des de l'arquitectura racionalista a la pedagogía dinàmica. Tampòc es va sentir allunyat de la vida religiosa, practicant la fe dels seus avantpassats com ho mostrà la intervenció del Bisbe de Mallorca pregant l'indult de l'innocent Emili Darder. La dreta es va deixar arrabassar la memòria d'aquest referent seu a mans dels esquerrans. Emperò hem d'assenyalar que el Batle Darder va ésser afusellat per un escamot de falangistes, no per gent de dretes que sempre tingueren gran respecte pel Batle Darder. La meva família des d'infant em va mostrà el gran respecte que merexía aquest home, patrimoni de totes i tots els ciutadans

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente