Política punt com
En certs moments, supòs que empesos per una certa eufòria, alguns varen començar a teoritzar que les noves tecnologies (internet, pàgines webs, mails, Facebook...) suposaven una revolució en la manera de comunicar políticament i, sobretot, de les campanyes electorals. El cas Obama era l'exemple d'aquesta nova època. Personalment el meu escepticisme em feia pensar que no n'hi havia per tant, almanco, contemplant les coses amb una perspectiva de termini curt i mitjà. És evident que aquestes eines suposen, millor dit, podrien suposar, un gran canvi. I a més un canvi en positiu, perquè possibiliten o podrien possibilitar que el pensament únic dels grans centres de poder (polític, mediàtic, econòmic) trobin alternatives i altres centres d'emissió d'opinió i d'idees. I tot això seria molt democràtic i molt bo per a la diversitat i per un pluralisme que damunt el paper forma part de l'essència del règim de llibertats en què vivim...
També a Opinió
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El problema no són les NNTT, més aviat si els polítics de torn s'atreveixen a fer-les servir per comunicar les seves idees, i no com a eina de propaganda. Vostè mateix va oferint petites "pildores" al FB i altres polítics com Pablo Martín també. Aquest darrer és molt actiu en el seu FB i no refusa el combat cos a cos per defensar les seves idees i debatre amb altres usuaris de FB. Per altre banda, totalment d'acord amb en Joan Gabriel.
Les noves tecnologies van fent camí. I és un camí imparable. Les revolucions àrabs, el moviment dels indignats, les protestes a Moscou per un possible frau en les recents eleccions. L'impacte de les noves tecnologies caldrà veure'l amb la perspectiva històrica que ens donaran els propers decennis, sobretot en el context de crisi generalitzada que vivim. Una crisi que, malgrat tot, té alguns aspectes positius: els ciutadans europeus s'estan desempallegant el menfotisme general que ha propiciat en el darrer quart de segle el desgavell de la política amb tot el seu enfilall d'abusos i corrupteles. Basta veure com estan despertant els italians, amb dolor i llàgrimes, de l'inefable i nefasta era Berlusconi.