nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Mostres palpables

Farien bé els dirigents de l'esquerra de no centrar el debat en la corrupció exercida amb professionalitat per la dreta en l'anterior legislatura. Ni desmobilitza els votants dels partits que omplen els jutjats, perquè la corrupció només ha estat un problema per a ells quan afecta l'esquerra, ni mobilitza els seus, que tampoc no van sobrats d'antecedents de transparència i principis, sobretot després d'engolir-se calàpets amb el pacte amb UM que elevà a la categoria d'omnipresent Nadal i sequaços.
Per contra, l'experiència del tripartit a Catalunya hauria de servir-los d'antecedent i saber que els seus no aniran a votar si no es mostren orgullosos del que han fet aquesta legislatura. Cert que el renou de la corrupció, dels problemes de governar en minoria i, especialment, de les seqüeles de la crisi mundial no ajuden a visualitzar la feina feta.

És per això que calen esforços de proximitat amb l'electorat, d'explicacions raonades i poc triomfalistes dels esforços realitzats. Després, evidentment, venen l'enfilall de promeses; però aquestes, atesos els antecedents de tot color, mouen poc i menys els indecisos. Hem après a viure amb una convenient sordesa davant de programes farcits de promeses i som més receptius a les mostres palpables. Palpables com les decisions que prenen els governs de diferent color davant de la crisi que, malgrat que tenen un denominador comú en les retallades i l'estalvi, no afecten per igual els diferents serveis de l'estat del benestar.
Menys parlar de cràpules delinqüents i més de la feina i de l'estil de fer-la.

Per això, és una bona notícia la predisposició de Bauzà al debat públic. Malament deuen veure les coses per la seu del PP per fer aquesta passa que els seus antecessors negaren a la ciutadania. De qualsevol manera, ara mateix faria messions que les condicions seran inacceptables per la Junta Electoral, obligada per llei a oferir igualtat d'oportunitats als partits minoritaris que actualment tenen representació parlamentària. Si fos malpensat, pensaria que aquesta certesa s'amaga al darrere de l'oferiment de Bauzà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.