Qui els paga?
A mi no em passa pel cap que cap dels importants centres d'anàlisi econòmica que tenim en el món occidental hagués pronosticat o, almanco, advertit seriosament la crisi que ens empobreix com a persones i com a societat. Vicenç Navarro, en un article en El Plural, em donà una clau, si més no raonable, de tan coincident i clamorós error: els qui es presenten com a economistes, per molt que ho amaguin rere una impenetrable xarxa universitària, en realitat investiguen pagats per a la banca.
Qui té els doblers per crear observatoris, centres de recerca i publicacions relacionats amb l'economia si aquesta disciplina, llevat d'excepcions molt destacades, no gaudeix ni de l'interès ni de l'èxit popular? Per contestar, sense anar a l'exemple que posa Navarro sobre el fet que tretze dels denou assessors econòmics d'Obama treballen a la vegada en l'àmbit financer, basta que recordeu qui paga els estudis sobre l'economia balear o sobre el preu de l'habitatge a Espanya. Qui publica dades sobre perspectives de creixement? Ens han guanyat la batalla ideològica fins al punt que atorgam més imparcialitat a aquests estudis que als dels governs.
També a Opinió
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I si aqueixs economistes i especialistes en energia nuclear i altres ciències estan ficats dins els governs, a més de dins superpoderoses multinacionals, com podem creure allò que mos diu el govern, si està fortament influenciat, o fins i tot dominat, per aquells qui amb els seus diners poden, si volen, fer caure qualsevol estat? I no és una incongruència, per no dir-li cosa pitjor, que un govern que es proclama socialista mostri un interés fora mida per a fer créixer encara més, i donar-los més poder, els bancs i empreses que acabaran, si és que ja no ho fan, dominant el món al marge de governs aparentment democràtics o dictatorials? El panorama és horripilant.