Per què es mobilitza la gent?
Palma13/02/11 0:00
Mentre l'altra riba mediterrània es mobilitza per recuperar la dignitat col·lectiva, massa temps perduda entre sàtrapes, il·luminats i còmplices occidentals, la nostra societat sembla resignada a mirar-se la guixa i només alçar els ulls per defensar l'individu. Mou més renou la llei que pretén acabar amb l'excepcional pirateig a internet que la pròrroga de l'edat de jubilació o que la delictiva activitat dels responsables de la majoria de caixes, causa única de la seva desaparició i, en conseqüència, del servei social que estatutàriament havien de fer.
També a Opinió
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A aquest estat Espanyol la gent no es mobilitza o ho fa poc per una raó, manca de costum democràtica i, sobretot, perquè encara perdura la idea de què fer política, parlar-ne, està mal vist.. I això ho transmet als fills per això hi ha tant de "despolititzat" (dit en el sentit de "no saber de què va"). Aquí també encara molta gent de la dreta es mouen pel que està ben vist, i a sobre es creuen que no anar a votar no és fer política! Pobrets enganats!
La gent es mobilitza per els triomfs esportius o es queda a casa mirant televisió xabacana. La gent en general no té cap interès en defensar els seus drets, el seu futur ni el futur dels seus fills. Ni en temps de Franco s'havia aconseguit una submissió major. Però per sort sempre hi ha minories actives que recorden allò que cal fer, així que tenim futur. Egipte només es movia pel futbol i mirau ara, perquè al final, la necessitat de viure (dos dòlars al dia no deixen viure) s'imposa.