Diguem que el cituadà H no ho acaba d'entendre: després de dècades de sentir lloar l'eficiència de l'estructura descentralitzada que prioritza la gestió de proximitat, ara la gestió de proximitat, mudada en somni de la raó, genera monstres, corrupteles i ineficiències. No eren els ministeris, els diplodocus gegantins burocratitzats i inoperants? Què ha passat perquè l'ordenació autonòmica s'hagi convertit en l'enemic a abatre, l'objectiu d'una formació política que també va posar les bases del seu creixement, precisament, en el poder autonòmic? Per què els socialistes, darrere darrere, es posen les mans al cap pel deute generat pels governs regionals? És que no n'han governat cap, de govern regional? És que el Govern central no ha generat deute? Quant de deute no ha generat, el Govern central, contra el deute generat per les autonomies? Per què hem de fer marxa enrere, just ara? Per què preocupen ara els contrapoders perifèrics? Si l'Estat l'haguessin format només poder central, diputacions i ajuntaments, en quin estrany paràmetre ens hem de basar per creure -sobre dades concretes, no sobre actes de fe- que hauríem de suportar menys dèficit? Retallar competències, retornar poder a Madrid, no és blindar també el bipartidisme? L'interessa, ara, al partit que lidera l'esquerra espanyola, jugar amb aquesta estratègia? Per fer aquest viatge, serveix la Constitució vigent avui? És tot l'economia ("estúpids" -Bill Clinton dixit-) o hi ha res més al darrere? És patriòtic ara voler retocar la Carta Magna? És que per ventura el text del 78 deixava encletxes perquè s'hi sumassin "separatistes"? Algú que acata i aplica la Constitució -o que juga amb les seves normes- pot exercir de "separatista"? Per als qui no pensen que és només l'economia, per què també es posa en qüestió el nombre d'ajuntaments? Quan tenguem una Administració anorèctica -i, per tant, malalta-, on aniran els impostos recaptats que servien per pagar funcionaris? Quan s'eliminin aquests impostos, l'Administració anorèctica -i, per tant, malalta- continuarà invertint a obrir nous mercats -per a les empreses privades-, a promocionar el país -quin?, demanareu- com a destinació turística -que exploten les empreses privades-, en infraestructures -que fan i gestionen empreses privades-, etcètera?
Preguntes del ciutadà H
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Pàgina 1 de 1
Pàgina 1 de 1
Si es fes un referèndum sobre si es lleven i es torna al centralisme, segur que sortiria que sí. Però, qualcú creu que és lògic i democràtic que uns quants milions de persones que no pertanyen a la nostra comunitat puguin decidir com hem de viure i que no tenim dret a tenir un govern propi? El referèndum només seria vàlid si es fes entre els afectats. Si els mallorquins, o catalans, o bascs, decidissim que no volem seguir essent comunitats autònomes, i volen tornar al centralisme d'Espanya, ben fet estaria que s'eliminassin les nostres comunitats, però la meva raó no pot admetres que ho hagin de decidir persones que no tenen res a veure amb nosaltres, i que a més ens tenen antipatia.