nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Sexe polític

Jim Morrison va pujar a l'escenari i va ensenyar el penis a la concurrència. Florida, 1969. Morrison, el cantant de The Doors, en primer lloc va sermonejar els joves que havien acudit al concert per escoltar-lo, i després de dir-los que tot això del moviment juvenil només era una farsa, i que tots ells només eren un plegat de brètols, els va ensenyar el membre viril, es va posar de genolls, va començar a fer el ximple, i finalment va simular que practicava una fel·lació al seu guitarrista. Tot va acabar malament; Morrison va ser detingut, jutjat i castigat per escàndol públic i llenguatge obscè: 500 dòlars de multa i mig any de treballs forçats. Tanmateix, Morrison no va complir la condemna. Els seus advocats apel·laven i recorrien a instàncies superiors mentre ell seguia amb les drogues, tot per acabar mort a l'edat de 27 anys en el seu pis de París. Més de quaranta anys després, l'estat de Florida vol perdonar-lo, revisar el judici i anul·lar la sentència.

Durant molt anys es va fer un ús polític del sexe: el sexe desimbolt, lliure, sense traves ni miraments era una arma política, un dels instruments que havien de canviar el món. La utopia era un espai eròtic. Així, la societat reprimia, però els individus lliures havien de mostrar-se emancipats, sobirans, amos absoluts del seu cos. La promiscuïtat era d'esquerres, revolucionària, mentre que la castedat, o un cert classicisme basat en la higiene, la moral o els bons costums, era percebut com a reaccionari, fins i tot com una forma d'autoritarisme mal encobert, tal com apuntava Herbert Marcuse.

En les últimes setmanes, arran de la campanya a les eleccions catalanes, o arran d'algunes inconveniències escapades de la ploma o la boca d'alguns escriptors, hem tornat a veure de quina manera el sexe era usat com a instrument polític. Despullar-se, tenir orgasmes a l'hora d'introduir la papereta, simular els miratges setinats de la pornografia o parlar sense embuts de sexe amb menors d'edat ha estat usat com a manifestació política, en una línia oberta per aquella vella revolució sexual, de la qual tots en som fills, una línia que sembla ja no marcar divisions entre dreta i esquerra.

El sexe ja és transversal, per dir-ho en l'argot polític a l'ús. El màrqueting ja sabia que el sexe contribueix a fer vendibles els objectes als quals s'associa -des de cotxes a medicaments-, però podíem preveure que, incorporant també el màrqueting a les campanyes electorals, o a l'autopromoció personal, el sexe faria més cridaners els missatges polítics, entrant aquests a formar una branca més de la indústria sexual.

Aquella 'revolució sexual' havia d'emancipar, i de fet així ho va fer, en el cas dels homosexuals. Una altra cara d'aquest alliberament va ser, però, banalitzar el sexe, treure-li tota aura i convertir-lo moneda de canvi, fent-lo un mer fruit de l'instint del plaer. Contra el puritanisme hipòcrita es va implantar una dinàmica basada en una aberració i una imbecil·litat que ara ja s'ha fet tòpica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys

Tan de dretes és sa jerarquia eclesiàstica com ho són es proxenetes

Valoració:0menosmas
Per Blai, fa mes de 13 anys

En Nofre, si fos valent, escriuria al director del diari i li explicaria per què en Comes ha de deixar d'escriure al diari de Balears; ell que sap tantes coses ho podria argumentar, ¿ell seria capaç de fer els articles més bons, encara que amb un bon coneixement de la gramàtica no basta, fa falta tenir idees o lectures? A mi en Comes no m'agrada gens, no et pensis Nofre. Però crec que tu ets molt pitjor. Ell al menos és persona. Nofre, per què no escrius una novel·la per demostrar-li als lectors en català que ets més bo que ell? ¿Ara no veus que també podria ser que els errors que dius fossin del corrector del diari? O ets el propi corrector del diari que no li deixen escriure?

Valoració:1menosmas
Per Kiko, fa mes de 13 anys

En Nofre deu viure al psiquiàtric. s'ha d'estar molt desenfeinat per llegir-se amb lupa els articles d'aquest al·lot i insultar-lo d'aquesta manera. La literatura catalana espera les obres d'en Nofre, tot i que amb tant de ressentiment i tanta mala bava és de suposar que no passarà mai de munyidor de femelles de porc. Visca sa Pobla i els escriptors poblers! Morin els de la Santa Inquisició de la gramàtica. Realment s'ha de ser molt dolent.

Valoració:3menosmas
Per Nofre, fa mes de 13 anys

I per cert, Comes, tampoc és correcte emprar la preposició composta "des de" amb la preposició "a" ("des de cotxes a medicaments" hauria de ser "des de cotxes fins a medicaments"). Però, és clar, tu, com qui sent ploure... MEDIOCRE.

Valoració:-5menosmas
Per Nofre, fa mes de 13 anys

"Durant molt anys"? Quina badada per "durant molts anys". "Convertir-lo moneda de canvi" per "Convertir-lo en moneda de canvi". Una vegada més, i són innumerables, Comes la vessa, perquè no sap escriure i a la seva edat ja és difícil que n'aprengui.

Valoració:-6menosmas
Per roccoçifredi, fa mes de 13 anys

Melcior, amic: folla més i escriu manco. Que tanta de corbata per mi que no només t'estreny es coll...

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente