algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Esprint final a Catalunya

Els comicis del Principat arriben en un moment difícil, enmig de la crisi econòmica i de la incertesa pel futur

La campanya electoral catalana entra aquesta setmana en la recta final. Es tracta d'un procés complex, marcat per la crisi econòmica, per la tendència a la baixa dels socialistes de José Montilla, per l'ascens i més que possible victòria d'Artur Mas i pel fet que s'esperi, en principi, una abstenció alta. Moltes lectures s'hauran de fer del resultat de les urnes de diumenge i no només en clau principatina. S'haurà de veure fins a quin punt el resultat final afectarà l'estabilitat del Govern Zapatero.

Un descens socialista significatiu i una pujada del PP, encara que sigui petita, tindrà una lectura que anirà molt més enllà de Catalunya. També serà important fins a quin punt es consolidarà el vot nacionalista, tant el de CiU com el d'ERC. Respecte dels pactes postelectorals, tot sembla obert. Aquesta sensació d'incertesa és, en realitat, el reflex dels problemes en què es troben el Principat i el conjunt de l'Estat. El més important, però, és que els ciutadans mantinguin la fe en les institucions i en els seus representants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Li diuen democràcia i no ho és, fa mes de 13 anys

Una campanya que no és democràtica perquè hi ha més de 30 candidatures i només les que estan ara a les institucions gaudeixen d'accés als mitjans públics.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente