Dels Octubre al Blanquerna
La novel·la negra i les seves relacions amb la societat contemporània s'ha convertit en un dels principals eixos de debat dels premis Octubre d'enguany. València, un any més, s'ha convertit aquesta setmana en la capital cultural dels Països Catalans i ha mostrat la seva sensibilitat al voltant del gènere amb més lectors arreu del món en aquest moment.
Sobre la taula queden moltes idees i propostes per continuar treballant i la conclusió de tots els participants que la novel·la negra és la gran novel·la social dels nostres temps. Ens convé continuar reflexionant sobre el país amb nom plural, manllevant el vers d'un poeta nostrat de llarg nom compost, i el cap de setmana que ve la capitalitat passa per Mallorca amb el seminari Blanquerna, un altre dels encontres clàssics que ens han de vertebrar de cada vegada millor com a societat del futur. Cal pensar el país i també actuar.
També a Opinió
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sebastianet, no siguis ximple, la novel·la negre és un producte dels anys quaranta. Si funciona és perquè entretén. Tu saps que en aquest gènere hi ha autèntiques porqueries.