algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Tot el que ve és més a la dreta

Les posicions conegudes popularment com a "conservadores" guanyen centralitat arreu del món, o almanco això és el que podríem interpretar de la lectura dels darrers ressons mediàtics referits a Europa i als Estats Units. Enllà de l'Atlàntic, sembla com si el Tea Party hagi de marcar la centralitat política a partir d'ara. Crescut paradoxalment durant el mandat del primer president negre de la Història, aquell que deia allò de "podem", els neocon han mudat en una sort d'ultres esmolats i ben finançats, a una passa, diuen, de pegar un bon cop d'efecte en les pròximes eleccions del 2 de novembre. Després veurem si no ens han sobrevalorat el moviment del te, avesats com estam a engolir tot allò que ens serveixen més o manco ben embolcallat, sense digestió prèvia.

Aquí, a Europa, se'ns revela Angela Merkel anunciant que ha fracassat el projecte de l'Alemanya multicultural, i llegim xifres que suporten la declaració solemne de la cancellera conservadora. El 55 per cent dels alemanys considera que els àrabs són "desagradables" i un 58 per cent diu que farien bé de prohibir la pràctica de l'Islam. L'estudi és d'una fundació de l'òrbita del partit Socialdemòcrata, l'SPD, la formació que lidera l'oposició. Allò que fins fa poc només defensava l'extrema dreta avui ho insinua la presidenta i ho apunta un think tank progressita com a tendència social a l'alça.

Un rotatiu barceloní de l'òrbita progressista equiparava ahir el moviment del Tea Party amb un totum revolutum integrat per Esperanza Aguirre, Alejo Vidal-Quadras i el grup mediàtic Intereconomia, entre d'altres, tot i que des de la Fundación creada per Aznar neguen la possibilitat d'equiparar el moviment ianqui amb l'ala més dura -i qui sap si preponderant- dels populars espanyols. Destacava, a més, una dada del darrer estudi del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) espanyol que assenyala que el 90 per cent d'electors que s'autoqualifiquen d'"extrema dreta" voten el PP -no detalla quin percentatge global d'electors es tenen com a tals; la idea, paradoxalment, és que la "centralitat" s'adiu amb postulats de l'extrema-. Després caiem en l'entrevista a Carlos Callón, president d'A mesa pola normalización, que publicava ahir mateix aquest diari: diu que els populars gallecs han renegat de la feina feta fins al parèntesi de Pérez Touriño i van construint l'Espanya monolítica, sense complexos. Callón veu ara a les Balears un déjà vu gallec.
No deu ser te, però, sigui el que sigui, el serveixen carregadet...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Totes les desgràcies arriben per la dreta, fa mes de 13 anys
Les bufetades que rep la gent corrent són de dreta, els preus dels pisos són de dreta, els baixos salaris són de dreta, la manca de futur és de dreta, l'atur dels 50% dels joves és de dreta, l'allargament de la vida laboral és de dreta, la minva de drets laborals és de dreta, els que recepten que els obrers han de treballar més i cobrar menys s´´on de dreta; els economistes que no n'encerten ni una són de dreta, els economistes i polítics que ens volen fotre les pensions són de dreta.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente