algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

El rebuig del senyor Bauzá

El silenci i la manca d'opinions concretes que caracteritzen el PP en molts temes, s'ha començat a revelar molt recentment, ahir mateix, amb unes declaracions contundents del senyor Bauzá amb relació a la normalització lingüística. Ha dit, i ja ha generat tota mena de comentaris al respecte, que si el PP guanya les eleccions derogarà la llei, una normativa votada per unanimitat en temps del president Cañellas, i que es recull amb tota claredat a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Bauzá, molt taxatiu, ha afirmat: "Sense cap dubte", i ho cito textualment, que impulsarà aquesta mesura. La deriva ultradretana del PP es palesa en aquesta declaració, on, per cert, el senyor Bauzá donava exemples que "aquí", sense que sapiguem què vol dir amb això, es diu "tassó" i no "got". Quan "aquí", perquè supós que Menorca és "aquí", es diu, com a Catalunya, got. La ignorància de les paraules de Bauzá han provocat un seguit de manifestacions i declaracions afegides. Jaume Font ja ha dit que abans li passarà un camió per damunt que negar la unitat del català. El pobler, un home amb qui sempre he tingut molt bona sintonia i que s'ha preocupat per mi en temps difícils, ha tornat a parlar clar i sense manies: jugar, en aquestes altures, amb un "valencianisme blaverista" de signe retrògrad, talment com fa Bauzá, totalment alineat amb les teories peregrines de Francisco Camps, promou un rebuig absolut en la societat assenyada de la nostra comunitat autònoma.

Aquesta derivada ultraconservadora i espanyolista del PP es consolida, igualment, en la seva posició sobre els impostos. Es neguen que la gent que té rendes més elevades pugui contribuir amb un major esforç en la resolució de la crisi, i, com sempre fa la dreta, mira de protegir justament aquests col·lectius més rellevants, sense negar ni un poc la seva importància en la generació de riquesa per al país. Ja sabem que pagar impostos no sol agradar. Però a tot Europa els governs s'estan plantejant pujar-los, els impostos, en lloc de rebaixar-los. I s'estan plantejant, com ha fet la senyora Merkel, el senyor Cameron i el senyor Sarkozy, gravar determinades activitats, com és el transport, i fins i tot les rendes més altes, perquè són conscients de les dificultats de tot tipus que existeixen en els governs per fer front a les necessitats de les poblacions.

No obstant tot això, cal agrair al senyor Bauzá aquesta empenta de sinceritat. Sempre he cregut que el PP té un programa ocult que no acaba de posar damunt la taula, tant a Madrid com a Balears. Bé, en aquest darrer cas sospit que no té ni programa, si tenim en compte les propostes que fa, més aviat per fer malbé el govern que amb ànims constructius. Per tant, benvingudes siguin les senyes d'identitat conservadores que, com a mínim a un tema tan crucial com és la llengua, es manifesten amb tota la cruesa que implica dir el que ha dit el senyor Bauzá. Ben segur que amb aquestes declaracions refermarà el vot dels seguidors conservadors més de dretes, aliats del senyor Delgado. Però estic segura que, al mateix temps, incomodarà molts votants del PP que no tenen aquesta visió tan centralista, tan negativa i tan poc científica, tot sigui dit, com ha demostrat el president del PP en les seves aportacions. M'agradaria saber què en pensa el senyor Pastor. I també el senyor Rodríguez, tot i que aquest imagín que estarà força content: la seva tasca central, si arriba al poder, serà derruir tot el que s'ha fet en la present legislatura, amb el carril bici com a emblema central. Bauzá necessita de reciclatges més profunds, més assenyats, més normals, per evitar mals majors. Aquestes illes no es mereixen gent que renuncia i que refusa el català, una llengua capital de tots els que vivim en aquests territoris nostrats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Xapeta, fa mes de 13 anys
Aquest article que l'has escrit en català directament o amb castellà i després l'has traduït, un partit com el teu que ampara els pitjors antimallorquins de l'estat que en nom de la internacionalització son capaços de nacionalitzar espanyolistament, es clar, qualsevol persona, idea o cosa que sels posi per davant, no mereix cap confiança en aquest sentit, es clar . . .

D'altra banda un partit que ampara factures ilegalmen pagades d'una conselleria al negoci privat del titular de la mateixa, tampoc mereix gaire confiança . . .

Tampoc mereixen gaire confiança ni unes persones ni un partit que autoritzen el pagament de la pila de milions que s'han pagat per el infumable i llardós sayonara, que dit en registre col·loquial, no val els collons d'un penjat . . . o dit d'una altra Manera, dels collons d'una Aina en poden penjar l'altre, tot dit també en col·loquial prosaic.

Valoració:5menosmas
Per Xisco, fa mes de 13 anys
Les transferències per a pagar la teva farmàcia, què les feien en castellà o català? Hauries d'estar més atenta a la manguera de Manera, el veig un poc cop piu.
Valoració:13menosmas
Per Prou hipocresia, fa mes de 13 anys
Quan normalitzeu a la senyor Nájera i al senyor Diéguez ja en parlarem.
Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente