algo de nubes
  • Màx: 13.6°
  • Mín: 7.77°
13°

Guanyen el PP i el PSM

Segurament, els estrategs de Francesc Antich dissenyaren el debat de (des) orientació política d'aquesta setmana segurs que ridiculitzarien el PP i que, almanco, el president no en sortiria pitjor del que hi entrava. El resultat ha estat justament al revés. El PP en surt reforçat i, de passada, també el PSM en surt molt bé. Els dos únics que hi han guanyat qualque cosa. Mentre que Antich demostrà un estrany i perillós estat de (mala) forma.

La intervenció del portaveu conservador, Antoni Pastor, va sorprendre Antich. Va ser molt dur, ben treballat, sense estridències però de contundència molt efectiva. Antich no s'ho devia esperar. És possible que els seus estrategs s'haguessin arribat a creure les fantasies que fan córrer a manera d'auto reforçament psicològic: que el PP està molt tocat per tot allò de Jaume Font, que ara a Bauzá li espera en Rodríguez, etcètera. Qui sap que passarà a mig termini, o tan a curt com la setmana que ve, però ara per ara el que compta és que qui es va equivocar greument va ser Antich i el seu entorn. Va ser l'Antich més fluix de tots els debats d'aquesta naturalesa en els quals ha participat, sigui com a president o com a cap opositor. Fins i tot en aquell tan trist de la tardor de 2003, davant d'un Jaume Matas exultant, un deprimit Antich va estar millor que en el d'aquesta setmana. És molt estrany el que ha passat aquests dies. Els errors que va cometre tant en el discurs inaugural com en el torn del -pròpiament- debat de dimecres, mostren un president que pareix cansat i proper a tirar la tovallola. Pastor el va acorralar a còpia de tirar-li dards enverinats d'una efectivitat brutal: fins a 62 punts del programa de govern signat el 2007 s'han incomplert, va detallar. El president no sabé contestar. El conservador va rematar la jugada amb una oferta de pactes possibles, desitjables i necessaris. Antich pràcticament se'n va riure. Un error descomunal. Antich usà tanta demagògia com Pastor, però sense ni un gram de l'efectivitat de la qual va fer gala el conservador. Tan malament li va sortir tot que ni tan sols la seva bancada reia la majoria de gràcies -un recurs ja prou gastat- que intentava fer.

La intervenció de Biel Barceló, secretari general del PSM i portaveu parlamentari d'aquesta formació, va parèixer en molts moments la de l'únic que defensava la gestió del Govern. Perquè el president gairebé criticà més el PP per com governà -com si això interessàs- que explicà com ens ha governat ell. Barceló va fer un bon discurs, molt efectiu per a la seva parròquia. Es nota que, a la fi, el PSM ha pres la decisió de què vol ser quan sigui gran, després de quasi 15 anys -d'ençà de la decisió d'acceptar la incineradora- de no ser capaç de prendre una decisió lògica i d'anar de rota batuda.

Aquest debat de (des) orientació política general de la comunitat no serveix de res. És ver. Però alerta: ha mostrat quelcom important. Que el PP i el PSM s'han reforçat psicològicament gràcies a la bona feina feta pels seus líders -la satisfacció de les respectives parròquies no es podia dissimular- i, contràriament, que el líder del PSOE està molt tocat. Per ventura és normal, amb tot el que li cau al damunt al pobre home; però que el debat que tenia més fàcil hagi resultat ser el pitjor que ha protagonitzat és, o hauria de ser, molt preocupant per als socialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
No està massa clar, Berenguer, que a Eivissa no siguem balears; hi ha a Eivissa una visió de Balears com a Anglaterra d'Europa, mentre que Formentera (on des de fa molt de temps, a diferència d'Eivissa, hi ha GOB i Obra Cultural Balear) faria d'Irlanda
Valoració:2menosmas
Per PROU DESINFORMACIÓ, fa mes de 13 anys
Berenguer, el PSM no és una escisió del PSOE. Si no saps de que xerres CALLA!
Valoració:-6menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 13 anys
No volem ni 850 ni 750 pisos a Son Bordoi!
Valoració:9menosmas
Per Berenguer, fa mes de 13 anys
De fet, el PSM ES una escissió del PSIB-PSOE.

Un altre partidet amb aspiracions d'illeta.

D'aquí poquet arribarem a tenir-ne que defensen el seu corral.

Gent del PSM ha acusat en Lladó d'ERC que aquest ho resol tot amb "independència", li parlis de política de barris o del paper higiènic. Potser tenen raó, però aquesta vegada han fet el mateix paperot.

Si fins i tot fan el mateix paperot del qual acusen ERC, no és, idò, un motiu més per anar plegats (donat que la seva ideologia dista en el gruix del paper en què s'ha imprès)?

Com diu en "Dani" i aquell qui "hi està d'acord", que deixin de ser un penó del PSOE i que esdevenguin un partit de les Illes Balears i Pitiuses (no, a Eivissa no són balears; només per als espanyols).

I si això implica refer el PSM i ERc i fer que tots dos desapareguin, i el resultat sigui un partit únic i fort, idò endavant.. Evidentment, el mateix va per Entesa.

La llàstima és que aquí cadascú vol una cadira i encara estan emprenyats perquè un dia un no li va pagar el cafè a l'altre i aquell es va volgar amb sa germana d'aquell... un munt de collonades que no interessen el més mínim al votant obrer que fa 10 MÉS 2 HORES DE FEINA CADA PUTA DIA (cosa que els polítics no saben què és).
Valoració:15menosmas
Per Criticament en desacord, fa mes de 13 anys
Segur q el PSOE i n'Antich en concret tenen mals assessors, però d'aquí a dir que el PSM va bé... Miquel me pareix que te contradius amb el que predicaves fa unes setmanes. I del PP que dir? Si creis que anar al vot més espanyolista i foraster i deixar els mallorquins de dretes tirats a la cuneta perquè UM no es alternativa, no crec que aixo sigui anar bé, si ca'l PP és una olla de grins que si no fos perque voltros ho tapau una mica seria un desgavell cada dia a la premsa.
Valoració:5menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 13 anys
D'acord amb en Dani?... en Dani parlavà de "cinema a la fresca" no del Palau Solleric.
Però bé, si vols inclure les del Solleric et recor que el seu cicle es a base de versions originals premiades en certamens internacionals ("des de la mirada d'art").
Així doncs el suposat 87% de castellà que exposau encarà és més fals.... i ja rondau el 30 o 40% d'errada!!
Valoració:6menosmas
Per D'acord amb en Dani, fa mes de 13 anys
87 per cent es si afegeixes les pel.licules del solleric. Tot plegat ben trista la plitica linguistica del PSM, que per cert no va dir res de la policia autonomica, acord de pacte... El PSM es el PSOE-B
Valoració:-2menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 13 anys
Dani,
Qui diu que s'han incomplert 62 punts del pacte és el PP i l'articulista ho conta, però això no vol dir que sigui cert. Però veig que tu dónes més credibilitat a la versió Ppera.
El PSM no defensa l'obra del PSOE, defensa l'obra d'un govern del qual en forma part. I pel que comenta l'articulista ho fa millor que el propí president del govern.
Pel que fa a les xifres i percentatges que aportes crec que cal que les revisis. Per exemple: Cinema a la fresca 2010: 22 en castellà, 7 en català i 3 en versió original. Arà cerca algú que et tregui els percentatges i veuràs lo errat que vas (no passis massa pena el teu error no supera el 20% però quasi).
Ara bé pots seguir tirant pedres a una de les poques teulades que encara ens donen una mica d'aixopluc (amb algunes goteres això si).
Valoració:16menosmas
Per Dani, fa mes de 13 anys
O sigui, que s'incompleixen 62 punts del pacte i el PSM defensa l'obra de govern? Pero on es la coherència? Al PSM li lleves el debat lingüístic del Parlament i es perd. Per cert, en Barcelo podia haver haver explicat per que s'ha rebaixat un 14% la política lingüística o per que el Cofuc fa menys cursos de català que mai; o per que la seva regidora a Palma, Nanda Ramon, ofereix el 87% de pel·lícules del cinema a la fresca en espanyol. I Barcelo, el PSM, no ho va explicar aixo. Ahir verem que el PSM defensa mes l'obra de govern del PSOE que el propi PSOE! Sr. Payeras, un poc mes d'objectivitat no li vendria malament. Si el PSM vol ser de gran un apendix del PSIB m'estim mes viure l'adolescència de mantenir-me coherent amb els meus principis.
Valoració:-13menosmas
Per Aina, fa mes de 13 anys
Que Antich estigui molt tocat, que és possible, és un fet increïble. És cert que hi ha el "bluf" Zapatero que es desfà, si ja no està desintegrat, però Antich reuneix les condicions per tornar encapçalar el Govern. El que passa és que els "gurus" del pobre Xisco el duen a pegar-se-la com ja li va passar a la primera legislatura. El seu discurs inicial va ser deplorable. No pel to sinó pel fons. El pretès "nou model" del PSOE i el Bloc és destrossar les Balears. Això sí, d'una manera prou més civilitzada que el PP i UM. Quin conhort!
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente