nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Per què volem Andorra a Europa?

Andorra està fent passes de cada vegada més fermes i decidides per entrar a la Unió Europea. Suposadament, això serà bo per a tots i acabarà amb la situació tan estranya d'aquest microestat. Si finalment aquest estat entra a la Unió, el català en serà una de les llengües oficials, ja que és la llengua oficial d'aquesta illa dels Pirineus.

És per aquest motiu que a tots ens interessa que Andorra assoleixi aquesta nova fita de la seva història, ja que des del petit estat pirinenc se'ns atorgaran drets lingüístics que aquesta Espanya actual ignora, tot i que té un mandat constitucional que en teoria l'hi obliga. És per això que cal seguir de prop aquest procés de convergència amb la Unió Europea. Sembla que ningú no en vol quedar exclòs: ni Liechtenstein, ni San Marino. Només Suïssa, Mònaco i el Vaticà no fan passes per integrar-se. Hi deu haver massa per perdre. Andorra mira a Europa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Jo només veig una cosa: Espanya, Mèxic, l'Argentina, Xile, Colòmbia, etc. són estats on és oficial sa llengua castellana i representen una part mica menyspreable del món, fins a tal punt que es castellà és una de sa mitja dotzena de llengües oficials de ses nacions unides. Idò bé: això no evita que a Califòrnia, Texas, Florida o fins i tot a Puerto Rico sa comunitat castellanoparlant siga marginada respecte de s'anglòfona. Aleshores com podem pensar que sa possible oficialitat des català a Europa per s'entrada d'Andorra (un estat més petit que Eivissa) suposi un canvi qualitatiu en sa nostra situació d'opressió nacional? Jo en tenc seriosos dubtes
Valoració:-3menosmas
Per Haurien de fer-nos andorrans, fa mes de 13 anys
Crec que tots el ciutadans dels Països Catalans hauriem de tenir la nacionalitat andorrana. Podriem fer un caramull de coses que ara mateix els espanyols ens neguen: tenir seleccions pròpies competitives i representació a tots els organismes internacionals.
Hauriem de fer del principat la llançadera de la nació enlloc de tenir una mena de bantustan al servei de França i Espanya.
Valoració:0menosmas
Per Mall, fa mes de 13 anys
Idò jo quan veig un cotxe amb matrícula andorrana procur fer-me a una vorera. Se solen pensar ser els reis de la carretera. Deu ser que les multes espanyoles no els arriben
Valoració:0menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 13 anys
Quina emoció quan veig un cotxe amb una placa de matrícula que proclama "Principat d'Andorra"!
Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 13 anys
A no ser que canviïn la constitució, el català serà oficial a la UE amb la simple entrada d'Andorra. Pel que fa a cultura, el seu ministeri hauria d'aconseguir poder proposar un candidat per al Nobel de literatura en representació de la literatura catalana.
Valoració:4menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Bah! D'alguna manera, Andorra és una intersecció des estats espanyol i francès i no una part sobirana de sa nació catalana; som com Sant Tomàs, ho vull tocar això que amb Andorra es català serà oficial a Europa, jo no ho crec
Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente