Pitjor com a solució
La contesa Zapatero-Rajoy havia de ser la cirereta del pastís conservador i dur al cim el cap de l'oposició. O això opinava la dreta mediàtica i manifestaven, orgullosos, els segons de Rajoy. Idò, la cirereta no coronà cap llepolia i aquesta esdevengué amarga pels seus seguidors. El president no guanyà, perquè els miracles escassegen quan hi ha informació, però tampoc no sentí més solitud que el seu contrari, que era una de les evidències que el PP volia demostrar i, a més, cap moviment dels possibles socis li féu intuir que li perilla la Moncloa.
Que Zapatero afrontàs el tema de Catalunya descol·locà Rajoy, que perd pel Principat tot el que guanya per l'extrema dreta (i així els números mai no surten), i que confirmàs saber que la popularitat li minva li aportà la credibilitat que tothom qüestiona. En un punt hi ha coincidència: és difícil, malgrat que no impossible, estar pitjor. Si en aquesta situació Rajoy no arrasa només la més absoluta de les ruïnes pot facilitar-li l'accés a la presidència del país. Així, el seu èxit ha de ser el més gran fracàs col·lectiu que a ningú, ni a ell, convé.
També a Opinió
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- L'Ajuntament de Palma demana la destitució immediata del regidor de Mobilitat
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
- Jaume Alzamora dimiteix de tots els seus càrrecs a Més per Mallorca
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El panorama que se'ns presenta de cara a les pròximes eleccions és haver de triar entre allò que sabem que no és bo i allò altre que suposam que és pitjor. Tendrem, algun dia, bons polítics? Jo ja m'he fet a la idea de no arribar-ho a veure.